Mainos

Tansaniassa piestiin laiskoja opettajia oppilaiden nähden

Tansanialainen, alueellinen kouluviranomainen on erotettu sen jälkeen, kun hän oli määrännyt poliisin piiskaamaan laiskoina pitämiään opettajia, kertoo BBC. Uhreiksi joutui 19 alakoulun opettajaa.

Antamassaan lausunnossa Tansanian hallitus sanoi, että kouluviranomainen oli rikkonut virkavelvollisuuttaan ja nöyryyttänyt opettajia.

Virkamies perusteli tekoaan uutistoimisto AFP:lle sillä, että opettajat olivat usein myöhästyneet töistä tai jättäneet kokonaan saapumatta sinne.

- He ansaitsivat ruumiillisen rangaistuksen, virkamies sanoi.

Pieksemiset tapahtuivat kolmessa koulussa oppilaiden silmien alla, kun tutkimus oli osoittanut, että niiden oppimistulokset olivat huonoja.

Tansanian varaopetusministeri Mwantumu Bakari Mahiza piti tapahtunutta "onnettomana ja äärimmäisen typeränä". Hallitus pyysi virkamieheltä selvityksen ja erotti hänet sen saatuaan.

Yksi pahoinpidellyistä opettajista, 33-vuotias Ativus Leonard, kertoo BBC:lle olevansa niin nöyryytetty, ettei enää kehtaa tavata oppilaitaan. Hänen mukaansa poliisi potkaisi hänet ensin maahan makaamaan ja alkoi sitten hakata häntä kepillä.

- Hän iski minua kaikkialle - jalkoihin, rintaan, käsivarsiin, kämmeniin. Kun hakkaaminen päättyi, menin sairaalaan. Minulle annettiin lääkkeitä, mutta rintani on vielä hyvin kipeä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.