Mainos

Tansanian presidenttipari valtiovierailulle Suomeen

Tansanian presidentti ja rouva Benjamin Mkapa tekevät ensi viikolla Suomeen virallisen valtiovierailun. He saapuivat maahamme jo torstai-iltana yksityisvierailulle. Virallinen osuus alkaa maanantai-iltana, ja se keskittyy Turkuun sekä Ahvenanmaalle.

Presidentti Martti Ahtisaari kävi viime vuoden keväällä Tansaniassa paluumatkallaan Etelä-Afrikasta. Presidentti Mkapan matka on vastavierailu. Se sopii Tansanian presidenttiparin Kööpenhaminaan ja Osloon suuntautuvien vierailujen yhteyteen.

Tansanian ja Suomen valtuuskuntien väliset neuvottelut ovat Helsingissä, mutta muuten matka on keskittynyt vain Länsi-Suomeen. Virallinen vastaanottoseremonia pidetään maanantaina klo 18.30 Turun linnan edustalla. Sitä juhlistavat Turkuun saapuvat kaartin soittokunta ja kunniakomppania.

Vastaanoton jälkeen valtionpäämiehet seurueineen nauttivat juhlapäivällisen Turun linnan Kuninkaansalissa. Vieraat tutustuvat Turussa mm. korkeakouluihin, teknologiakeskukseen, teollisuuteen ja sosiaalipalveluihin. Ahvenanmaalla heitä kiinnostavat itsehallintokysymykset.

Kehitysavun tärkein vastaanottajamaa

Suomen ja Tansanian suhteet ovat hyvät. Niitä leimaa kehitysyhteistyö. Tansania on ollut Suomen kehitysavun päävastaanottajamaa jo 30 vuotta. Tansaniassa toimii useita kymmeniä suomalaisia kansalaisjärjestöjä. Lähetysjärjestöjen yhteistyö alkoi 50 vuotta sitten. Maiden välillä on yhteistyötä kaupan ja yritystoiminnan alalla lähinnä työyhteenliittymissä.

Tansanian presidentti ja hänen puolisonsa halusivat saapua Suomeen kesällä. Presidentti Martti Ahtisaari ja rouva Eeva Ahtisaari ovat heidän ystäviään. He olivat valmiit järjestämään valtiovierailukierroksen välissä yksityisen levähdyshetken, jonka aikana vierailla on mahdollisuus tutustua Kultarantaan, ja Turun saaristoon sekä vaihtaa kuulumisia.

Vieraat palaavat Ahvenanmaalta Naantaliin keskiviikkona. He viettävät isäntineen vielä ystävyyden illan. Torstaiaamuna on Kultarannassa hyvästien hetki.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.