Mainos

Tansanian presidentin valtiovierailun virallinen osuus alkoi

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari pitää Suomen ja Tansanian välisen kehitysyhteistyön tärkeimpänä tavoitteena tukea Tansanian omia ponnisteluja. Ne mahdollistavat, että Tansania pääsee hyödyntämään taloudellisia voimavaroja, jotka liikkuvat kansainvälisessä taloudessa.

Ahtisaari korosti Tansanian presidentin Benjamin Mkapan ja rouva Anna Mkapan valtiovierailuun kuuluvilla juhlapäivällisillä, ettei kehitysyhteistyö voi korvata muita rahavirtoja tai olla niiden vaihtoehto.
-Parhaimmillaan kehitysyhteistyö voi auttaa luomaan edellytyksiä sille, että muut rahavirrat, koti- ja ulkomaiset investoinnit pääsevät suorittamaan tehtävää, joka niille luontevasti kuuluu.

Ahtisaari sanoi, että Suomi on valmis jatkamaan ja lisäämään yhteistyötä Tansanian aloittamien talousuudistusten edistämiseksi. Kehitysyhteistyön kohteina hän mainitsi vakaan valtiontalouden aikaansaamisen, verohallinnon kehittämisen, velkaongelman lieventämisen monenvälisen velkarahaston kautta. Toisena keskeisenä yhteistyöalueena Ahtisaari piti demokratian ja hyvän hallinnon tukemista mm. paikallishallinto-ohjelman kautta.

Turun linnan edustalla lämmin vastaanotto

Suomessa vierailevan presidentti Mkapan ja rouva Mkapan valtiovierailun virallinen osuus alkoi vastaanottoseremonialla illalla Turun linnan edustalla ilta-auringon vielä paistaessa. Kaartinsoittokunta oli saapunut Turkuun mukanaan kunniakomppania. Kansallislaulut soivat seremonian aluksi. Presidentit tarkastivat sen jälkeen kunniakomppanian.

Vieraat isäntineen ja seurueineen katosivat lyhyen mutta vaikuttavan seremonian jälkeen linnan muurien suojiin nauttiakseen juhlapäivällisen. Kourallinen kaupunkilaisia seurasi vastaanottoa ja innostui taputtamaan, kun vieraat kulkivat kivettyä sisäänkäyntiä palavien soihtujen ohi, jyhkeästä linnan portista sisäpihalle.

Päivällisväki kokoontui ensin Kuningattaren saliin. Sieltä he siirtyivät linnan arvokkaimpiin tiloihin, Kuninkaansaliin, jonne oli katettu päivällinen 140 hengelle. Suomalaiseen tapaan ruokalistaan kuului mm. kanttarelleja ja poronfilettä.

Presidentti Mkapa ja rouva Mkapa tutustuvat huomenna mm. Turun teknologiakeskukseen, teollisuuteen ja sosiaalipalveluihin. Keskiviikkona Mkapat matkustavat Ahvenanmaalle, jossa heitä kiinnostavat itsehallintokysymykset. He lentävät torstaiaamuna Osloon ja jatkavat sieltä matkaansa Kööpenhaminaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.