Mainos

Tänne voit matkustaa huolettomasti – lue vinkit kohteen valintaan

Monissa suomalaisille tutuissa matkakohteissa on ollut levottomuuksia. Varsinkin pohjoinen Afrikka kuohuu edelleen. Hiihtoloman kynnyksellä moni miettiikin kohteita, joissa turvallisuudesta ei tarvitsisi paljoa huolehtia.

Ulkoasianministeriön matkustusturvallisudesta ja EU-konsuliyhteistyöstä vastaava Ritva Kettunen mainitsee vinkiksi rauhallisempia kohteita.

– On muutamia matkailumaita, joissa matkailijat ovat tarvinneet vähemmän lähetystöjen tai konsulaattien apua. Näitä ovat Islanti, Tsekki, Etelä-Korea, Uusi-Seelanti ja Qatar, sanoo Kettunen.

Aurinkomatkojen tiedottaja Annina Metsola ja Finnmatkojen tiedottaja Salla Salo suosittelevat ensisijaisesti monien suosimaa Kanariansaaria ja saarten pikkukaupunkeja.

Metsolan mielestä Thaimaan rantakohteet ovat tällä hetkellä yksi turvallisimmista ja huolettomimmista kohteista. Jos mielii mennä talviurheilemaan, kannattaa Metsolan mukaan lähteä hiihtokohteisiin Alpeille. Metsolan mukaan myös Marokko on tällä hetkellä rauhallinen kohde.

– Kannattaa lähteä kokeilemaan jotain uutta rohkeasti, mutta kuitenkin maalaisjärjellä, kehottaa Metsola.

Finnmatkojen Salon mielestä Kreikan saaret, kuten Rodos ja Kreeta, sekä Espanjan Baleaarit, kuten Mallorca ja Ibiza, rassaavat vähiten lomalaisten hermoja. Salon mukaan Arabiemiraatit, kuten Dubai, on hyvä talvilomakohde.

Matkoja järjestävät tahot eivät tee matkoja maihin tai alueille, jonne Ulkoasiainministeriö kehottaa olla matkustamatta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.