Mainos

Tankkilaivan irrotusyritys kesken Suomenlahdella

Suomenlahdella Venäjän aluevesillä karille ajaneen tankkilaiva Ekturuksen irrotusyritys oli edelleen kesken tänään illansuussa. Pelastustoimia haittasi navakka tuuli. Pietarin meripelastuskeskuksen mukaan tankkilaivan lastia yritetään keventää vielä tänä iltana, jotta alus saataisiin irti karilta.

Man-saaren lipun alla purjehtivan Ekturuksen matka katkesi viime yönä Tytärsaaresta pari merimailia kaakkoon sijaitsevalle matalikolle.

Ruotsalaisvarustamo Ektankin omistama alus oli matkalla Pietarista Rotterdamiin mukanaan noin 22000 tonnia kevyttä polttoöljyä. Haveripaikalla on venäläisalusten lisäksi suomalaisen meripelastusyhtiö Alfons Håkansin hinaaja Neptun.

Meripelastuspäällikkö Joakim Håkansin mukaan tankkilaivan pohja vaurioitui viime yönä lisää kovan tuulen takia. Aluksesta ei ole kuitenkaan vuotanut öljyä mereen.

Neptun toimitti tänä aamuna haveripaikalle letkuja ja lepuuttajia laivan keventämisyritystä varten, mitä varten paikalle on saapunut myös venäläinen tankkialus Pietarista. Tytärsaaren vesillä on myös kaksi venäläistä jäänmurtajaa.

Ekturuksen pelastusoperaatiota ovat viivyttäneet monenlaiset epäselvyydet. Eilen paikalle hälytetty suomalaisapu ei päässyt perille Venäjän merivartioston evättyä alusten pääsyn Venäjän vesille.

Eilisiltana ei ainakaan Pietarin meripelastuskeskuksella ollut tietoa siitä, mihin haverialus hinataan sen jälkeen kun se on saatu irti matalikolta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.