Mainos

Tankkerista vuotanut jo 20 000 tonnia öljyä

Espanjan edustalle uponneesta Prestige-tankkerista on saattanut vuotaa mereen jopa 20 000 tonnia öljyä. Määrä on kaksi kertaa suurempi kuin aikaisemmin on arvioitu. Asiasta kertoi El Pais -lehti.

Öljy on myös osoittautunut myrkyllisemmäksi kuin aikaisemmin on arvioitu. Prestigen lastina olleessa raskaassa polttoöljyssä on rutkasti enemmän rikkiä kuin eurooppalaisessa öljyssä yleensä. Myrskytuuli uhkasi perjantaina painaa lisää öljysaastetta Galician jo entuudestaan tahriutuneille rannoille Espanjan luoteiskärjessä. Alueelle levitetyistä öljypuomeistakaan ei myrskyn vuoksi tuntunut juuri olevan hyötyä.

La Corunan kaupungin lähistöllä on havaittu uusi öljyläikkä, mutta perjantaina ei vielä ollut täysin selvää, oliko tämä öljy peräisin Prestigestä vai jostain muusta aluksesta, joka oli sopivan tilaisuuden tullen laskenut mereen pilssivesiään. Meren pohjaan uponneen Prestigen tankeissa arvellaan olevan vielä vajaat 60 000 tonnia öljyä.

Historian tuhoisimmassa öljyonnettomuudessa Exxon Valdezin haaksirikossa Alaskan etelärannikolla vuonna 1989 mereen valui lähes 40 000 tonnia öljyä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.