Mainos

Tankkeri ajoi päin rantaa Porvoossa

Porvoon Kilpilahdessa rantaan ajaneen tankkerin hinaustyöt on aloitettu. Tankkerissa on lastina 7500 tonnia teollisuusbensiiniä, mutta aluksessa ei ole todettu lasti- tai polttoainevuotoja.

Tankkeri ajoi päin rantaa Porvoon Kilpilahden jalostamolla tänä aamuna. Tankkerissa ei todettu lasti- tai polttoainevuotoja.

Man-saarille rekisteröidyssä, Weserstern-nimisessä tankkerissa on lastina noin 7500 tonnia teollisuusbensiiniä. Sitä käytetään petrokemian teollisuudessa. Onnettomuuden syystä ei ole vielä tietoa. Merenkulkulaitoksesta kerrottiin, ettei teknistä syytä ole poissuljettu, mutta syynä saattaa olla inhimillinen erehdys.

Aluksen siirtäminen purkauslaituriin aloitettiin alkuillasta hinaajien saapuessa paikalle. Laiturissa laivan lasti on määrä tyhjentää.

Suomenlahden merivartioston mukaan aluksen 15 hengen miehistöllä ei ollut missään vaiheessa hätää.

Tankkerissa on kaksoisrunko, ja koska lasti ei vuoda, alusta ei ole puomitettu. Viranomaisten ensitiedoissa tankkerin lasti oli ensin bensiini, sitten öljy, nafta ja polttoöljy. Neste Oil tarkensi iltapäivällä antamassaan tiedotteessa, että lastina oli Borealiksen petrokemian tehtaitten syöttöaineena käytettävää teollisuusbensiiniä. Tankkeri on kiinni rannassa keulapiikistään.

Merenkulun tarkastajan Ilkka Salmisen mukaan yksi painolastitankeista sai vuodon, ja sinne pääsi vettä. Lisäksi keulatankki oli jo ennestään täynnä vettä.

- Ilmeisesti aluksessa ei ole kovin isoja reikiä. Reiät ovat ihan keulassa, eli lastialueella ei ole mitään vahinkoja, Salminen kertoi.

Sukeltajat tarkastavat pohjan vauriot vielä uudestaan huomisaamuna. Salmisen mukaan alus siirrettäneen sen jälkeen telakalle.

Tankkeri rantapenkkaan

Tankkeri sai pohjakosketuksen ja ajoi edelleen rantapenkkaan kello 9.30 noin 200 metrin päästä Kilpilahden jalostamon neloslaiturista. Ennen pohjakosketusta alus oli menossa neloslaituriin. Aluksella oli luotsi.

Alus on 127 metriä pitkä ja vetoisuudeltaan 10 965 tonnia. Tankkeri on rakennettu Saksassa ja otettu liikenteeseen vuonna 1992. Sen kotipaikaksi on ilmoitettu Man-saarten pääkaupunki Douglas.

Ruotsalaisen rahtaajan lastissa ollut tankkeri oli tulossa Virosta Kilpilahden jalostamolle tuodakseen teollisuusbensiiniä Borealikseen. Aluksella on saksalainen päällikkö.

Tankkeri on käynyt jalostamolla useita kertoja. Satamapäällikkö Risto Rajalan mukaan alukset eivät ole aiemmin ajaneet päin rantaa kyseisellä paikalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.