Mainos

Tanja Karpelasta ministeri

Keskusta on vahvistanut ministerivalintansa. Mukana on uusia nimiä. Esimerkiksi kulttuuriministeriksi nousee Tanja Karpela.

Keskusta on tehnyt ministerivalintoja. Mauri Pekkarisesta tulee uusi kauppa- ja teollisuusministeri. Peruspalveluministeriksi nousee Liisa Hyssälä. Kulttuuriministerinä toimii jatkossa Tanja Karpela. Matti Vanhanen on uusi puolustusministeri. Maa- ja metsätalousministerinä toimii Juha Korkeaoja. Ulkomaankauppaministeriksi nousee Paula Lehtomäki.
Mauri Pekkarinen voitti keskustan eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen äänestyksessä Seppo Kääriäisen äänin 49-31. Hannes Manninen voitti Matti Väistön äänin 57-23 kilpailussa alue- ja kuntaministerin paikasta. Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä voitti äänestyksessä Jaana Ylä-Monosen äänin 68-11. Tanja Karpela voitti Hannu Takkulan äänin 48-31.

Keskustan ministerit hallitukseen 2003

Paula Lehtomäki, Juha Korkeaoja ja Matti Vanhanen valittiin tehtäviinsä yksimielisesti.

Päätökset Jäätteenmäki esityksen mukaan

Koko ministerikaarti valittiin pääministerin Anneli Jäätteenmäen tekemän henkilökohtaisen esityksen pohjalta. Jäätteenmäen listan toteutumista eivät estäneet äänestyksetkään, joissa oli usein kyse alueellisesta edustuksesta.

Keskustan ministeriryhmässä on neljä naista ja neljä miestä, mitä Jäätteenmäki piti jo etukäteen tärkeänä. Hän kehui sen toteuttavan myös alueellista tasa-arvoa, osaamista, asiantuntemusta ja kokemusta. Ikärasismiakaan ei ole havaittavissa.

Sen enempää SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen kuin puoluesihteeri Eero Heinäluoma eivät ole mukana keskustan, SDP:n ja RKP:n yhteishallituksessa. Keskustan puolella uskotaan, ettei siitä ole haittaa hallituksen toiminnalle.

Jäätteenmäki sanoi, että sosialidemokraatit ovat suomalaisen poliittisen kulttuurin mukaisesti valinneet itsenäisesti ministerinsä ja hän kunnioittaa näitä valintoja. Kahdeksan vuoden pituinen oppositiokausi vaikuttaa osittain siihen, että aiempaa ministerikokemusta on tässä joukossa vain Mauri Pekkarisella ja Jäätteenmäellä.

Pekkarinen oli sisäministeri Esko Ahon hallituksessa koko sen toiminta-ajan. Jäätteenmäki istui oikeusministerinä samassa hallituksessa vuoden verran sen jälkeen, kun Hannele Pokka lähti Lapin läänin maaherraksi.

(Seitsemän uutiset 15.04.2003)
Keskustan ministerit esittelyssä

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.