Tangosuosikkien putoaminen puhuttaa faneja – tuomaristo kommentoi palautetta

Yleisön suosikit eivät pärjänneet Tangomarkkinoilla voittajiksi asti. Miten tuomaristo suhtautuu yleisön palautteeseen ja fanien pettymykseen?

Seinäjoen Tangomarkkinoilla kruunattiin viime viikolla vuoden 2014 tangokuninkaalliset. Yleisön pettymykseksi heidän suosikkinsa eivät menestyneet kilpailussa.

Tangokuninkaaksi valittiin ensimmäistä kertaa kilpailuun osallistunut Teemu Roivainen. Roivaisen kanssa kaksintaistelussa oli mukana yleisön ennakkosuosikki Leif Lindeman.

Yleisön suosikki oli myös tangokuningatarfinaalissa toiseksi jäänyt Piritta Venho. Tangokuningattaren kruunun sai kuitenkin tuomareiden äänillä tamperelainen Maria Tyyster. 

Tulosten ratkettua yleisö on ollut raivoissaan ennakkosuosikkien putoamisesta. Oman suosikin putoamisen tuomaa pahaa olo on purettu tuomareihin niin keskustelupalstoilla kuin sosiaalisessa mediassa.

MTV.fi tavoitti tuomaristossa istuneet laulaja Arja Korisevan ja musiikkimoguli Ile Vainion kommentoimaan fanien reaktioita.

Legendaarinen tangokuningatar Arja Koriseva ymmärtää, että kuninkaallisten valinta puhuttaa intohimoisia tangofaneja.

– Molemmin puolin on tullut palautetta. Ainahan se menee niin, että kun yksi vain voi voittaa, niin jotkut ovat eri mieltä. 

– Kyllä me tuomaristossa kuuntelimme sydämen ääntä ja teimme omat ratkaisumme. Keskustelimme avoimesti kilpailijoiden kanssa, ei tässä ollut mitään kabinettihommaa. Tykkäsimme aidosti kaikista kilpailijoista, mutta kilpailu oli todella tiukka. 

Koriseva muistuttaa, että kruunu ei kuitenkaan takaa kansan suosiota. Todellisuudessa lopullinen suosio mitataan tanssilavoilla.

– Kansa äänestää jaloillaan ja jokainen tukee suosikkiansa. Sen näkee vasta pitkässä juoksussa, että kenen keikoilla viihdytään. Kruunu on ikään kuin ansaittava yleisön joukossa. Olen varma, että kansa poimii suosikkinsa. Onhan historiassa paljon esimerkkejä siitä, että myös ilman kruunua on noustu suosioon.

Vuoden 1989 tangokuningatar tsemppaakin kaikkia finalisteja ottamaan ilon irti saamastaan huomiosta. Hän luottaa myös fanien ymmärtävän sen, että suosikkien keikoilla käymällä heidän menestys taataan.

– Kaikkien kilpailijoiden nimet ovat nyt saaneet kasvot ja he ovat saaneet hienosti näkyvyyttä. Ei siis pidä niin kovasti tuohtua. Kilpailuhan oli ikään kuin työhönottohaastattelu. Ei pelkkä kruunu tee ikimuistoista tähteä, hyvin voi tulla lavoille yllättäjiä oikealta ja vasemmalta. 

– Pallo on heillä, nyt vain tekemään asioita niin, että se kantaa eläkkeelle asti. Aivan kuten minunkin kohdallani oli. Nyt se ihmisten hurmaaminen vasta alkaa. Ei muuta kun nenä pystyyn ja into piukeana lavoille.

Ile Vainio: Tänä vuonna enemmän risuja kuin ruusuja

 

Ile Vainio on samoilla linjoilla Arja Korisevan kanssa siitä, että kilpailu oli tiukkaa. Hän myös toteaa, että kansalla pitää aina olla omat suosikkinsa.

– Onhan tässä vuosien varrella tullut nähtyä kaikenlaista, mutta tänä vuonna on tullut enemmän ruusuja kuin risuja. Siihen on tottunut, että joskus tulee palautetta enemmän ja joskus vähemmän. Kovasti sain tuomaroinnista kehuja Tangokadulla. 

– Tango voi herättää tunteita ja se kertoo vain siitä, että on ollut hyvä kilpailu. Totta kai tämä on faneille tunteita herättävä juttu ja niin sen pitääkin olla.

Vainio muistuttaa, että tuomaristo on seurannut finalistien taivalta tangokilpailussa jo pitkään. 

– Olimme nähneet kymmeniä esityksiä ja tehneet haastatteluja. Lopputulos koostuukin monien asioiden kokonaisuudesta. Ihan lopussa voi olla mahdollisuus ja siinä esimerkiksi Teemu Roivainen yllätti, hänellä oli kyllä kaikkien aikojen lauluosuus finaalissa.

  

Lue myös:

    Uusimmat