Mainos

Tangomarkkinoille luvassa ennätysyleisö

Seinäjoen Tangomarkkinat porskuttaa ennätysvauhdissa. Heinäkuun toisena viikonvaihteena vietettävään tapahtumaan on ostettu ennakkoon jo 18000 lippua, kun määrä vuosi sitten vastaavana aikana oli runsaat 3000 vähemmän.

-Sadantuhannen raja meneekin rikki, jos ei sada vettä, toteaa Tangomarkkinoitten toiminnanjohtaja Reijo Pitkäkoski.

Noin 13 miljoonan markan budjetilla tanssiva Tangomarkkinat on satsannut tänä vuonna palvelujen kehittämiseen. Tangohalli saa parkettilattian ja ravintolat kestävät, pestävät, rikkoontumattomat ja kierrätettävät ekolasit.

Vahingosta viisastuneena Tangomarkkinat on vuokrannut myös Seinäjoen Lakeuden Ristin kahden kirkkokonsertin ajaksi. Viime kesänä nimittäin Sauli Lehtosen muistokonsertti myytiin hetkessä loppuun, mutta liputonta väkeä änkesi sisään vielä puoli salillista.
-Nyt pystymme kontrolloimaan yleisön ja kirkko täyttyy hallitusti, sanoo Pitkäkoski.

Pitkän viikonlopun aikana vajaan 30000 asukkaan Seinäjoki tuplaa reippaasti väkimääränsä. Tangomarkkinat onkin kassamagneetti, sillä vieraat jättävät kaupunkiin tutkimusten mukaan joka kesä noin 30 miljoonaa markkaa.
-Näin Seinäjoen talousalue onkin 90-luvulla hyötynyt tangosta jo yli 300 miljoonaa markkaa, heittää Pitkäkoski.

Uusi tangokuningas ja -kuningatar kruunataan lauantaina 12.7. kymmenen laulajan joukosta. Laulukilpailujen karsintoihin osallistui peräti lähes 1500 laulajaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.