Tangokuninkaan toinenkin unelma käy toteen pian

Tuore tangokuningas Kyösti Mäkimattila sai voittonsa jälkeen koskettavia onnitteluja perheeltään. Seuraavaksi hän suunnittelee julkaisevansa runokirjan.

Lauantaina Tangomarkkinoilla hurmannut 37-vuotias tanssiorkesterin laulaja-rumpali on sielultaan herkkä runopoika. Tangokuninkuuden lisäksi toinenkin unelma käy toteen pian, kun Mäkimattila julkaisee oman runokirjan.

Kirja on tarkoitus julkaista vielä tänä vuonna, ja se on tarkoitus kuvittaa Mäkimattilan omilla piirustuksilla.

– Se on pitkäaikainen unelmani, lähes yhtä pitkäaikainen kuin tämä tangokuninkuus. Olen tällainen runopoika, ja runous on minulle helppo tapa ilmaista sielunmaisemaani ja fiiliksiä, Mäkimattila kertoo MTV3.fille.

Kyösti "Kössi" Mäkimattila muistelee, että parikymmentä vuotta sitten teepusseissa olleet mietelauseet tekivät häneen suuren vaikutuksen.

– Kirjaan tulevat runot kertovat elämästä, universumista, rakkaudesta ja luonnosta. Ne ovat minulle tärkeitä aiheita.

Turun Paattisilla perheensä kanssa asusteleva laulaja kertoo saaneensa vahvaa tukea perheeltään.

– Olen saanut koskettavia onnitteluja heiltä. Minulla on hieno tilanne, että kotiasiat ovat kunnossa. Taustatuki on ollut vahvaa, ja tulee varmasti olemaan myös jatkossa. Muusikonurani on jatkunut yli kymmenen vuotta, joten ei tämä ole heillekään uusi tilanne, tangokuningas pohtii.

Kyösti on toiminut Varjokuva-yhtyeen solistina ja rumpalina yli kymmenen vuoden ajan. Hän on tehnyt noin parisataa laulua ja tekstiä, joita on levyttänyt muun muassa Arja Koriseva ja Tomi Metsäketo. Mäkimattila osallistui Tangomarkkinoille ensimmäistä kertaa.

(MTV3 – SARIANNE TÄHTIVAARA)

Lue myös:

    Uusimmat