Tangokuningas alkoholista: Tällä alalla tabu

Tangokuningas kertoo nauttivansa elämästä paljon enemmän nyt, kun hän on jätettänyt alkoholin.

Lauantaina Tangokuninkaaksi valittu Kyösti Mäkimattila myöntää MTV3.fille, että alkoholia on aikanaan kulunut runsaasti. Hän kertoi aiheesta myös tänään ilmestyneessä 7 Päivää -lehdessä.

– Totuus on, että olen juonut alkoholia paljon, kuten monet muutkin keikkamuusikot. Nyt olen lopettanut, minkä takia maailma on nykyään kauniimpi ja olen entistä rauhallisempi, vuosien ajan Varjokuva-yhtyeen kanssa rumpali-laulajana keikkaillut Mäkimattila selittää.

Raitistunut ja elämäntapansa muutenkin parantanut Mäkimattila tajusi juomaongelmansa aikanaan vieraillessaan neuvolassa.

– Siellä piti täyttää kyselykaavake juomatottumuksista. Siinä kysyttiin, että onko lähipiiri joutunut huomauttamaan alkoholinkäytöstä. Pakko minun oli laittaa siihen kohtaan ruksi. Siitä seurasi terveydenhoitajan saarna, ja ihan aiheesta, hän muistelee.

Vaikka läheisten tuki on toki auttanut, haluaa Mäkimattila painottaa, että päätös lopettamisesta on tehtävä itse.

– Eihän maratoniakaan voi juosta jonkun toisen käskystä. Mutta kun itse tajuaa ja löytää uuden suunnan, siitä saa mielettömästi nautintoa.

Aikaisemmin Mäkimattila saattoi olla lavallakin pienessä humalassa ja vetää keikan silti kunnialla läpi, sillä vuosien kokemuksen jälkeen soittaminen ja laulaminen tulivat selkäytimestä.

– Nyt on hienoa kokea, millainen fiilis lavalla on ilman humalaa. Tai ilman, että on ottanut edes sitä yhtä tai kahta rentoutusmielessä. Se on ihan erilaista hommaa, yleisön edessä on ikään kuin alasti. Ja varsinkin nyt, kun ei ole edes sitä rumpusettiä minun ja yleisön välissä, hän kuvailee.

Mäkimattila myöntää, että välillä keikkamuusikon työssä on rasittavaa vakuutella raittiuttaan ja sitä, ettei tosiaan halua juoda edes sitä yhtä.

– En kuitenkaan halua ottaa tässä asiassa mitään moralisoijan roolia tai osoitella ketään sormella. Keikkapaikoilla ei ole mitenkään hienoa olla raittiusseuran kannattaja, sillä aihe on tällä alalla aikamoinen tabu. Enkä minäkään halua olla se keskustelija, hän miettii

– Usein ihmiset haluavat esimerkiksi tarjota, jos tykkäävät siitä, miten laulan. Se kuuluu tähän kulttuuriin.

(MTV3 – KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat