Mainos

Tänään tempaistaan huumeita vastaan

Tänään vietetään YK:n julistamaa kansainvälistä huumeiden vastaista päivää. Meneillään on myös huumeiden vastainen vuosikymmen, joka kestää vuoteen 2000 asti.

Huumausainerikollisuus on lisääntynyt Suomessa voimakkaasti 1990-luvun alun laman myötä. Huumeita on entistä helpompi saada ja huumekauppa on yhä ammattimaisempaa.

Poliisin tilastojen mukaan vuonna 1988 erilaisista rikoksista pidätetyistä 25 prosenttia oli ollut tekemisissä huumausaineiden kanssa. Vuonna 1995 peräti 41 prosentilla pidätetyistä oli tilillään myös huumerikoksia.

Huumetyötä uudistettava - valistuksesta kohti ongelmiin puuttumista

Tänäään julkistetussa sosiaali- ja terveysministeriössä valmistuneessa Suomen huumausainetilannetta ja huumetyön strategiaa käsittelevässä selvityksessä todetaan, että nykyinen valistukseen painottuva huumausainepolitiikka ei enää kykene vastaamaan paheneviin huumeongelmiin. Selvityksen mukaan huumetyötä olisikin uudistettava niin, että se kohdistuisi aiempaa enemmän riskiryhmiin ja jo huumekoukkuun jääneisiin.

YK:n yleiskokous julisti kesäkuun 26. päivän huumeiden vastaiseksi päiväksi vuonna 1987. Teemapäivää suositteli Wienissä pidetty huumausainekonferenssi, ja sitä vietettiin ensi kerran 1988.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.