Tänään se ratkeaa – Vuoden parhaat journalistit palkitaan illalla

Tänään ratkeaa vuoden paras juttu, vuoden journalisti ja vuoden journalistinen teko Suuri Journalistipalkinto 2012 -gaalassa.

Suuri Journalistipalkinto jaetaan kolmessa palkintoluokassa: Vuoden juttu, vuoden journalisti ja vuoden journalistinen teko. Palkinnon arvo on jokaisessa kategoriassa 7500 euroa. Lisätietoa ehdokkaista on Suuren journalistipalkinnon verkkosivulla.

Voittajat valitsee palkintolautakunta. Palkintolautakunnan puheenjohtaja ja MTV3:n vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila ennustaa, että illalla palkintolautakunnalla on edessä vaikeita päätöksiä.

– Kaikki ehdokkaat ovat alansa huippuja. Tulee olemaan vaikeaa valita piirun verran parempi journalisti, juttu ja teko joukosta.

Lautakunta päättää voittajat vasta juuri ennen gaalaa, joka alkaa kello 20.

– Valkoista savua saadaan todennäköisesti aikaiseksi. Tavoitteena on, että päätös on yksimielinen, joten hieman on riskibisnestä tehdä päätös vasta tänään, Ylä-Anttila kertoo.

Vielä ehdit äänestää myös omaa suosikkiasi

Suuri journalistipalkinto on jaettu Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2001. Myös yleisö saa jälleen sanoa sanansa ja valita suosikkinsa yhdeksän ehdokkaan joukosta. Äänestää voi vielä tähän iltaan asti suurijournalistipalkinto.fi-sivuilla.

– On mielenkiintoista nähdä gaalassa, miten hyvin yleisön ja palkintolautakunnan mielipiteet osuvat yksiin. Kaikki ehdokkaat nimittäin ansaitsevat voiton, pohtii Ylä-Anttila.

Gaalan esiintyjinä nähdään Suomen suosituin runopoika Daniel Helakorpi sekä muusikot Samuli Putro ja Irina. Illan juontavat Ripsa Koskinen-Papunen ja Tuomas Enbuske. Juontajat odottavat jo iltaa kovasti.

– Journalistien työn tuotoksia kulutetaan enimmäkseen kaiken kiireen keskellä paljoa miettimättä, miten hyviä tai huonoja jutut ovat. Suuri Journalistipalkinto -gaala on loistava tilaisuus palauttaa mieliin, mitä kaikkea mielenkiintoista ja yllättävää toimittajat ovat vuoden aikana kertoneet ja paljastaneet, sanoo Koskinen-Papunen.

– Näillä tyypeillä on enemmän valtaa kuin Suomen kansanedustajilla. Siksi on äärettömän mielenkiintoista kuka sitä valtaa käyttää. Suuri Journalistipalkinto -gaala on oleellinen tapahtuma, tiivistää taas Tuomas Enbuske.

Suuri journalistipalkinto jaetaan suorana MTV3-kanavalla televisioitavassa gaalassa tänään Vanhan ylioppilastalon salissa kello 20 alkaen.

Suuren journalistipalkinnon on perustanut ruotsalainen kustannusyhtiö Bonnier AB.

Suuri Journalistipalkinto -gaala tulee suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla tänään klo 20 alkaen. Esiintyjinä gaalassa ovat Samuli Putro, Irina ja Suomen suosituin runoilijapoika Daniel Helakorpi. Tänä vuonna jaetaan toista kertaa gaalan historiassa myös Yleisön suosikki -palkinto. Tutustu ehdokkaisiin ja äänestä suosikkiasi osoitteessa Suurijournalistipalkinto.fi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja