Mainos

Tänään on todellinen tv-ilta ranskalaisille

Miljoonat ranskalaiset istuvat tänä iltana tiiviisti tv:n ääressä, kun maan presidenttiehdokkaat, oikeiston Nicolas Sarkozy ja sosialistien Francois Hollande, ottavat mittaa toisistaan perinteisessä tv-debatissa.

Debatti alkaa myöhemmin kuin tavallista, yhdeksältä illalla, ja se kestää peräti kaksi ja puoli tuntia. Kaikki mielipidemittaukset ennustavat Hollanden voittoa, joten Sarkozylle tv-väittely on elintärkeä viime hetken yritys saada suunta kääntymään.

Viisi vuotta sitten vastaavassa kaksintaistelussa Sarkozyn kanssa oli sosialistien Ségolène Royal, joka yritti saada lisäpinnoja räjähtämällä kesken tv-debatin. Sarkozy pysyi rauhallisena, sillä hän oli asiaosaamiseltaan selvästi vahvempi..

Tällä kertaa Sarkozy itse on altavastaajan asemassa, ja vastassaan hänellä on pätevyydeltään tasavertainen ehdokas Francois Hollande. Nyt odotetaankin Sarkozylta hyökkäävyyttä, varsinkin kun viime päivinä loanheitto ja skandaalit ovat olleet jokapäiväisiä.

Sarkozy on pyytänyt peräti kolmea tv-väittelyä eri aiheista kahden kierroksen välillä. Hollande on suostunut vain tämäniltaiseen.

Sarkozyn tv-esiintyminen varmaa ja hän pärjää hyvin debateissa, kun taas Hollande on televisiossa jäykempi.

Vain yhden kerran tv-debatti on ratkaissut lopullisen vaalituloksen Ranskassa. Vuonna -81 sosialistien Francois Mitterrand voitti oikeiston Valéry Giscard d'Estaingin, joka tuskastuneena syytti Mitterrandia ranskalaisten sydänten monopolisoimisesta.

Ranskan presidentinvaalien ratkaiseva toinen kierros on ensi sunnuntaina.

Katso Helena Petäistön raportti Pariisista:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.