Mainos

Tänään on Suomen 83. itsenäisyyspäivä

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Gustav Hägglund kehottaa vuoden ensimmäisessä päiväkäskyssään pysähtymään hetkeksi miettimään itsenäisyytemme merkitystä.

Puolustusvoimain komentaja painottaa päiväkäskyssä, että itsenäisyytemme on arvokas asia, jota kannattaa vaalia. -Itsenäisyytemme on taistellen saavutettu ja kahdessa sodassa verellä vahvistettu. Sen ansiosta olemme voineet kehittää yhteiskuntaamme haluamallamme tavalla samanaikaisesti kun vähemmän uhrivalmiit kansat ovat riutuneet vieraan ikeen alla työnsä hedelmät menettäen, sanoo kenraali Hägglund.

Hägglund

Puolustusvoimissa palvelevien ylin velvollisuus on ylläpitää ja kehittää puolustusvalmiutta niin hyvin kuin se vain on mahdollista niillä resursseilla, mitkä valtiovalta antaa käyttöön, todetaan päiväkäskyssä. Kenraali Hägglund viittaa myös puolustusvoimien tämän päivän tasoon lainaten kansainvälisiä arvioita. -Arvovaltainen sotilasalan kansainvälinen lehti antoi työllemme äskettäin tunnustusta. Se arvioi, että Suomen puolustusvalmius on parempi kuin minkään muun EU-maan, mainitsee Hägglund. -Tästä arviosta on kiittäminen ennen muuta suomalaisten korkeata maanpuolustustahtoa ja valmiutta puolustaa itsenäisyyttään kaikissa oloissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.