Mainos

Tänään lokakuun lopun korkein lämpötila ainakin 50 vuoteen – yli 14 astetta

Länsi-Suomessa ja Ahvenanmaalla on tänään ylitetty muutamalla mittausasemalla 14 astetta. Lukemat ovat olleet paikoin lämpimämpiä kuin juhannuksen tienoilla.

Kokemäellä on päästy tänään kello 16 mennessä 14,2 asteeseen. Ilmatieteen laitoksen mukaan tämä on ylin lokakuun lopun lämpötila vuodesta 1961 alkaen, mistä lähtien tilastot ovat digitaalisessa muodossa. Vuonna 1975 Jomalassa Ahvenanmaalla mitattiin 14,1 astetta 26. lokakuuta.

– Tällaiset lämpötilat ovat jo poikkeuksellisia tähän aikaan vuodesta eli toistuvat vain muutaman kerran sadassa vuodessa. Paikoin maan etelä- ja keskiosassa on ollut lämpimämpää kuin juhannusviikolla, sanoo meteorologi Asko Hutila Ilmatieteen laitoksen Ilmastopalvelusta.

Tämän vuoden juhannusaattona päivän ylin lämpötila oli enimmäkseen 10 ja 15 asteen välillä, Lapissa 5 ja 10 asteen välillä. Juhannusaaton ylin lämpötila oli Kouvolassa mitattu 18,0 astetta.

Kokemäen lisäksi 14 asteeseen on tänään päästy Porissa (14,1) ja Jomalassa Ahvenanmaalla (14,0).

Koko lokakuun kaikkien aikojen korkein lämpötila on mitattu 2. lokakuuta vuonna 1985 Helsinki-Malmin lentoasemalla, 19,4 astetta.

Tiistai näyttäisi olevan viikon lämpimin päivä. Keskiviikkona sadealue ylittää Suomen ja sää on tuulista. Torstain vastaisena yönä lähes koko maassa on pakkasta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Lisäys: Keskiviikon vastaisena yönä Porissa mitattiin vielä 14,6 astetta.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.