Tänään 20 astetta – näillä paikkakunnilla

Suomeen on tänään tulossa henkäys lämmintä ilmaa etelästä. Lämpimintä on sisämaan puolella lounaassa ja etelässä.

Lämpötila voi nousta 20 asteeseen tai hiukan sen yli aurinkoisilla alueilla maan etelä- ja lounaisosassa. Aamun ennusteen mukaan lämpimintä on Turku-Kokemäki-Hämeenlinna-Lahti-Vantaa-Salo-alueella.

– Jos pilvipeite pääsee päivän aikana repeilemään ja aurinko paistamaan, voi lämmintä olla myös laajemmalti. Lämpimintä on sisämaassa. Kesällä tällaisessa tilanteessa olisi hellettä, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Syyskuun puolivälissä 20 asteen lukemat ovat selvästi keskimääräistä lämpimämpiä.

– 2000-luvulla 20 asteeseen on syyskuun puolivälin tienoilla päästy jossain päin maata kuitenkin lähes joka vuosi, sanoo meteorologi Henriikka Simola Ilmatieteen laitokselta.

Muualla maassa päivä on melko pilvinen. Tihkusateita saadaan paikoin, etenkin maan länsiosissa. Idässä voi tulla sadekuuroja. Lämpötilat ovat maan keskivaiheilla 15-18 asteessa ja pohjoisessa 10-15 asteessa.

Viikonlopun hallayöt olivat keskimääräistä kylmempiä, mutta viime yö oli puolestaan keskimääräistä lämpimämpi. Lämpötila pysytteli etelässä ja maan keskiosassa monin paikoin yli 10 asteessa. Helsingissä lämpöä oli yöllä 13 astetta, Turussa yli 14 astetta. Ensi yö on vielä lämpimämpi. Tiistain jälkeen sää viilenee.

Lue myös:

    Uusimmat