Mainos

Tänä keväänä yli 30 000 uutta ylioppilasta

Tänä keväänä saa valkolakin noin 32 500 uutta ylioppilasta. Uusista ylioppilaista noin 19 000 on naisia ja 13 000 miehiä. Lopullinen luku selviää ensi viikon alussa, kun viimeisetkin erikoistapaukset on käsitelty. Kevään ylioppilaskokeisiin osallistui 45 045 lukiolaista.

Suuri enemmistö kokelaista hajauttaa kirjoituksensa nykyään useaan kirjoituskertaan. Vain vajaa kymmenentuhatta tämän kevään kirjoittajista suoritti koko tutkinnon kerralla. Keväisin on paljon hyväksyttyjen arvosanojen korottajia. Naisia kokelaista oli 20 500 ja miehiä 14 500. Miesten ja naisten määrän suhde on tasaantunut viime vuosina.

Kevään parhaaseen tulokseen eli seitsemään laudaturiin ylsi kuusi kirjoittajaa: kaksi heistä on Helsingistä, yksi Eurajoelta, Hämeenlinnasta, Porista ja Tampereelta. 36 kokelasta sai 6 laudaturin todistuksen ja 107 ylioppilasta sai 5 laudaturin todistuksen.

Vajaa kolmetuhatta abiturienttia reputti. Reputtaneista miesten osuus on hieman suurempi kuin naisten. Reputtaneita oli hieman enemmän Oulun läänissä kuin muissa lääneissä. Alueelliset erot ovat kuitenkin melko pieniä. Ylioppilastutkintolautakunta postitti tiedot kokelaiden menestyksestä kouluille viime perjantaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.