Mainos

Tamrolle loistotulos

Lääkekonsernin tulos kasvoi viime vuonna 20 miljoonaa euroa edelliseen vuoteen verrattuna.

Lääkealan konserni Tamron tulos rahoituserien jälkeen oli viime vuonna 89 miljoonaa euroa. Kasvua oli 20 miljoonaa edelliseen vuoteen verrattuna. Tamron 13 kuukauden liikevaihto oli liki 4,9 miljardia euroa. Vertailukelpoinen liikevaihto kalenterivuonna 2004 oli liki 4,5 miljardia, kun se vuonna 2003 oli noin 4,2 miljardia euroa.

Viime vuosi oli Tamrolle edelleen hitaan markkinakasvun vuosi ja kilpailu oli kovaa. Viime vuoden toukokuussa Tamro poistui Helsingin pörssistä ja siitä tuli saksalaisen Phoenix Internationalin kokonaan omistama tytäryhtiö. Ruotsissa ja Suomessa tehostettiin jakelukeskusten toimintaa. Norjassa Apokjeden vahvisti asemaansa johtavana apteekkiketjuna. Baltiassa tehtiin yritysostoja, jolla vahvistettiin markkina-asemaa. Tamron tiedotteessa kerrotaan, että konserni julkaisi nyt historiansa parhaan tuloksen.

Lääkemarkkinoiden kasvu Pohjoismaissa pysyy hitaana tänäkin vuonna. Yhtiö arvioi, että tästä syystä liikevaihto kasvaa vain 5-6 prosenttia. Kasvun hitaudesta huolimatta kannattavuus säilyy entisellä tasolla.

Tamron palveluksessa oli viime vuonna liki 4000 henkilöä. Suurin osa eli 39 prosenttia työskenteli Norjassa. Suomen osuus henkilöstömäärästä on 8 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.