Mainos

Tamro paransi

Tammi-kesäkuun tulos nousi 41,4 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli vajaat 26 miljoonaa.

Lääketukkuri Tamro teki alkuvuonna selvästi entistä paremman tuloksen. Tulos rahoituserien jälkeen nousi tammi-kesäkuussa 41,4 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli vajaat 26 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi yli kuusi prosenttia 2,2 miljardiin euroon.

Yhtiön mukaan tuloksen kohentuminen johtuu pääosin myynnin kasvusta, paremmista katteista ja tehokkuuden parantumisesta. Toimitusjohtaja Jo Langmoenin mukaan yhtiö aikoo jatkossa panostaa erityisesti Baltian haastaville vähittäiskauppamarkkinoille.

Suomessa Tamron liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta peräti 41 prosenttia 431 miljoonaan euroon ja markkinaosuus nousi 54 prosenttiin, kun yhtiö sai hoitaakseen myös Pfizerin, Novartiksen ja Ratiopharmin lääkkeiden jakelun.

Tamro uskoo säilyttävänsä parantuneen kannattavuuden, vaikka lääkemarkkinoiden kasvu pohjoismaissa on hidastunut ja kilpailu kiristyy. Markkinat kasvavat nyt noin neljän prosentin vauhtia, kun edellisvuonna vastaavaan aikaan kasvu oli seitsemän prosentin vaiheilla. Oman myyntinsä kasvun Tamro ennakoi jäävän hieman alle viiteen prosenttiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.