Mainos

Tamro MedLab yhtiöitetään

Lääkkeiden jakelijana tunnettu Tamro jatkaa muiden toimintojensa rakenteen selkiyttämistä. Tamro ilmoitti tänään, että terveydenhoito- ja laboratoriotuotteita markkinoiva ja myyvä Tamro MedLab yhtiöitetään Suomessa tämän vuoden loppuun mennessä.

MedLab muodostettiin tämän vuoden alussa. Siihen saakka terveydenhuollon tuotteet ja laboratoriotuotteet olivat erillisiä liiketoimintayksikköjä. Yhtiöittäminen on jatkoa aiemmille päätöksille. Näin työnjako saadaan entistä selkeämmäksi ja molempia osia eli lääkejakelua ja MedLabia voidaan kehittää painottamalla kummankin omia vahvuuksia.

Monesti yhtiöittäminen on myös ensi askel uuden kokonaisuuden pörssiin viemiseksi. MedLabin toimitusjohtajaksi siirtyvä Keijo Väkiparta tähdensi, että se on mahdollista tulevaisuudessa, mutta minkäänlaisia päätöksiä tästä ei ole tehty.

Hänen mukaansa on selvää, että vanhalla rakenteella MedLab on jäänyt hieman varjoon, koska se on niin erilaista liiketoimintaa kuin lääkkeiden jakelu. Tamron liikevaihdosta MedLabin osuus on kolme prosenttia, mutta viime vuoden liikevoitosta se toi kymmenisen prosenttia.

Tamron liikevaihto oli viime vuonna lähes 18 miljardia markkaa. Liikevoittoa syntyi 162 miljoonaa markkaa. Yhtiöittämisen odotetaan vahvistavan myös asiakaslähtöisyyttä. Lääkejakelusta poiketen alalla on lukuisa määrä kilpailijoita.

Suomessa markkinoiden kokonaisarvon lasketaan olevan pari miljardia. Suurimpia kotimaisia kilpailijoita ovat Instrumentarium ja Oriola.

Tamro MedLabista muodostetaan Tamron uusi alakonserni. Sen emoyhtiöksi tulee uusi Tamro MedLab Oy, johon nykyisen Tamro MedLab -yksikön liiketoiminta siirretään.

Henkilöstö siirtyy uuteen yhtiöön vanhoina työntekijöinä. Heitä on 140.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.