Mainos

Tamperelaispitserian tuhopolttoa suunniteltiin kuukausia

Poliisi on saanut lähes valmiiksi marraskuun 22. Tampereella Hämeenkatu 10:ssä tapahtuneen pitserian tuhotyön tutkinnan.

Poliisin mukaan Ravintola Julietin omistajaa ja hänen veljeään epäillään teon teettämisestä. Esitutkinnan perusteella idean isänä voidaan pitää ravintolan omistajan veljeä. Hän on kuulusteluissa kertonut miettineensä ja suunnitelleensa tekoa useita kuukausia ja hankkineensa teolle tekijät.

Syyksi suunnitelmilleen hän kertoo ravintolan huonon taloudellisen tilanteen ja ravintolan myynnin kariutumisen.

- Hän on kertonut yrityksen tuhoamisen syyksi myös masennuksen, joka johtui pitkistä työmatkoista Helsingistä Tampereelle. Lopullinen syy tuhoamiselle on ollut vakuutuspetos, kerrotaan Pirkanmaan poliisista.

Palo sytytettiin bensiinillä

Esitutkinnassa on selvinnyt, että kiinteistön katutasossa oleva ravintola Juliet sytytettiin tuleen ravintolan sisätiloista käyttämällä moottoribensiiniä. Bensiiniä käytettiin yli 40 litraa.

Polttoaine tuotiin ravintolan tiloihin tekijöiden toimesta jo vuorokautta ennen palon sytyttämistä.

Tulipalon sytyttäjinä ovat toimineet 19- ja 26 -vuotiaat miehet. Sytyttäjät levittivät bensiinin ravintolan tiloihin ennen sen sytyttämistä. Palo syttyi räjähdyksenomaisesti, kun bensiini oli ehtinyt ennen sytyttämistä höyrystyä suljetussa ravintolatilassa.

Tekijöiden tarkoituksena on ollut vain ravintola Julietin tuhoaminen eivätkä he kuulusteluissa ole oman kertomuksensa perusteella käsittäneet teon aiheuttavan näin suurta vahinkoa.

Palo aiheutti kolmen ihmisen kuoleman ja viisi ihmistä joutui sairaalaan. Palon aiheuttamat aineelliset vahingot eivät ole vielä selvillä, mutta vahinkoarvio on useita miljoonia euroja. Suurimmat aineelliset vahingot koituivat kiinteistölle ja isoimmille ravintoloille.

Poliisi on tutkinut asiaa törkeänä tuhotyönä, kolmena törkeänä kuolemantuottamuksena, viitenä vammantuottamuksena ja vakuutuspetoksena. Rikoksesta epäiltynä on neljä henkilöä, jotka ovat olleet tutkintavankeudessa marraskuusta lähtien. He ovat edelleen vangittuina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.