Mainos

Tamperelaismiehelle syytteitä loukkaavista nettisivuista

Valtionsyyttäjä Mika Illman pyrkii osoittamaan Tampereen käräjäoikeudelle, että 45-vuotias tamperelaismies on laatinut loukkaavia verkkosivuja tunnetuista julkisuuden henkilöistä. Mies kiistää olevansa sivujen takana.

Tamperelaismiehelle luettiin tänään käräjäoikeudessa syytteet törkeästä kunnianloukkauksesta, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta.

Myös toisen tamperelaismiehen piti olla vastaamassa verkkosivuista oikeudessa, mutta häntä ei saatu haastetuksi paikalle.

Loukkaavia verkkosivuja on viime vuosina tehtailtu kymmenistä suomalaisista. Sivut on usein tehty niin, että niitä voi luulla ihmisten omiksi kotisivuiksi. Sivuja on esillä muun muassa yhdysvaltalaisilla palvelimilla.

Tampereen käräjäoikeudessa tänään aloitetussa jutussa on yhdeksän asianomistajaa. Heistä on laadittu loukkaavia sivuja kuluvan vuosikymmenen puolivälissä tai sen jälkeen.

Syyttäjän mielestä asianomistajia koskevat sivut ovat syytteen saaneen tamperelaismiehen ja hänen apunaan olleen toisen miehen käsialaa. Asianomistajina on muun muassa Tampereen käräjäoikeuden tuomari ja syyttäjiä, jotka ovat olleet miehen kanssa tekemisissä.

Miehen tietokoneelta on löytynyt samaa aineistoa, jota on loukkaavilla verkkosivuillakin. Mies kertoi oikeudelle, että hän ei ole aineistoa laatinut vaan on tallentanut materiaalin verkkosivuilta koneelleen.

Loukkaavilla sivuilla on myös viitteitä syytettyyn ja hänen kirjoituksiinsa. Sivujen kirjoitustyylikin muistuttaa miehen ilmaisutapaa. Yksi syyttäjän todisteista on puhelinkeskustelu, joka oli tallennettu tamperelaismiehen tietokoneelle. Syytetyn mukaan keskustelu ei ole aito, vaan sitä on manipuloitu.

Syytetyn mukaan hän on itse loukkausten kohde ja vääristelyn uhri. Hän kertoi, että hänestä on tehty useita loukkaavia sivustoja, joita on esillä verkossa.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta. Asianomistajat vaativat mieheltä kymmenientuhansien eurojen vahingonkorvauksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.