Tamperelaiskaverukset tempaisevat: Polkuveneellä Ruotsiin

Ei kesää ilman kunnon kesämuistoja. Näin tuumivat tamperelaiset Antti Rapi ja Timo Tapio, jotka päättivät tehdä tänäkin kesänä jotain mieleenpainuvaa.

– Päätettiin, että ylitetään Merenkurkku. Ensin ajateltiin että mennään uimalla yli, sitten mietittiin soutuvenettä, kunnes sitten lopulta päädyttiin polkuveneratkaisuun, muistelee Timo Tapio.

Jo aiemmin miehet ovat tempaisseet milloin mitäkin. Sukellukset, laskuvarjohypyt ja 850 kilometrin patikoinnit ovat kuitenkin pientä Ruotsin risteilyyn verrattuna.

– Silkkaa hulluutta tämä on, mutta maailmaan pitää mahtua hulluutta, perustelee Antti Rapi.

Neljän päivän reissu?

Kaksikko lähti liikkeelle tänään iltapäivällä Vaasan kalasataman rannasta.

Polkuveneellä pääsee tyynellä säällä noin viisi kilometriä tunnissa. Matkaa Vaasasta Uumajaan kertyy noin 90 kilometriä ja se taittuu hyvällä säällä neljässä vuorokaudessa.

– Pyritään hyödyntämään saaristoa mahdollisimman pitkälle ja saaristossa me myös yövytään. 

Pahimmalta kuulostaa aava meri, jota halkovat suuret Panamax-luokan rahtialukset.

– Itse asiassa tuota aavaa on vain reilut 20 kilometriä, että... Se on tietenkin haastavin pätkä, tuosta Valassaarilta eteenpäin, kertoo Tapio.

Merivirroista pahin skenaario

Miehet rauhoittelevat rannalla saattelevia kansalaisia kertomalla, että mukana on puhelimia, hätäkutsulaitteita ja kaikenlaista pelastustarviketta.

Reitillä on paljon liikennettä, joten yksin ei tarvitse Ruotsiin matkustaa. Ylipäätään miekkosten mielestä tällaista reissua ei kannata pohtia järjen näkökulmasta.

– Syy miksi tähän lähdetään on se, että meitä huvittaa lähteä. Ihmiset kyselevät sivumerkityksiä ja merkityksiä yleensä, mutta tässä ei ole mitään sen kummempaa syytä!

Kaverit tietävät, että näin vaativa reissu joko yhdistää tai erottaa.

– Saa nähdä mihin suuntaan homma menee...

Tamperelaisten merimatkaan liittyy vain yksi pelko. 

– Pahin skenaario tässä tietysti on se, että merivirrat vie meidät Turkuun! nauravat miehet.

Lue myös:

    Uusimmat