Tamperelaiset helpottuivat - isompaa pommia odotettiin

Tampereella Nokian työntekijät ottivat aamupäivän uutiset vastaan hämmentyneissä tunnelmissa. Henkilöstölle pidetystä tiedotustilaisuudesta poistuneiden kommentit olivat jopa hienoisen helpottuneita: pahempaa oli pelätty.

- Kyllä vähän isompaa pommia odottelin, mutta tämä nyt oli suht´ vaimealta tuntuva. Ei mitään massiivista, huokaa Janne Haka-Risku.

Hänen mielestään nyt kuultiin selkeästi helpottavia uutisia. Nokia kertoi vähentävänsä Suomessa 1 400 työntekijää. Luku on selvästi pienempi mitä ennakkoon arvioitiin.

- Olisi voinut tulla vaikka millaista uutista, mutta kyllähän tämä nyt oli aika kevyttä.

- Mennään nyt pureskelemaan tätä hommiin ja katsotaan sitten miten tämä jalkautuu, Haka-Risku toteaa.

Myös Harri Vuolle on helpottunut, että mitään yllätyksiä ei tullut.

- Odotin paljon pahempia lukuja. Ei mitään yllätyksiä tullut, kaikki oli jo tiedossa.

Työntekijöiden mukaan vielä tässä vaiheessa ei kerrottu siitä, mihin paikkakuntiin vähennykset eniten kohdistuvat. Nokia ilmoitti, että joidenkin toimipaikkojen toimintaa supistetaan ja joidenkin vastaavasti jopa laajennetaan Suomessa.

- Suurin osahan Suomessakin jatkaa vielä töitä ihan kuin tähänkin asti, muistuttaa tamperelainen Jarkko Laaksonen.

- Nyt lähdetään takaisin toimistolle, täytyy jatkaa töitä. Ei tässä mitään sen ihmeempää.

Enintään puolet irtisanomisista Tampereelle

Nokian henkilöstön tiedotustilaisuuksissa ei vielä tarkennettu sitä, millaisia vähennyksiä milläkin paikkakunnalla on odotettavissa. Tampereen-yksikön ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Jarmo Talvitie kertoo, että kutsua yt-neuvotteluihin ei vielä ole tullut.

- Luulisin, että enintään puolet irtisanomisista on Tampereelta, sanoo Talvitie.

Talvitie arvelee irtisanottavia olevan Tampereella ehkä 400-500, mutta korostaa, että luvut ovat tässä vaiheessa arvailuja.

Accenturelle siirtyvät Symbian-kehittäjät taas saattavat jatkossakin työskennellä Symbian-ohjelmistojen parissa, mutta mahdollista on sekin, että heidän tehtäväkenttänsä muuttuu uuden työnantajan palveluksessa. Nokian Tampereen-yksikössä työskentelee nyt noin 2600 henkilöä, heistä noin puolet Symbianiin liittyvissä tehtävissä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat