Mainos

Tamperelaisessa asuntohotellissa uhkaava kellaripalo

Tampereen Lapinniemessä sijaitsevassa asuntolahotellissa syttyi eilisiltana uhkaava tulipalo, joka tuhosi täysin hotellin kellarikerroksessa sijaitsevan saunan ja suuret oleskelutilat.

Tuli oli vähällä päästä myös muualle rakeenukseen, mutta palokunta onnistui estämään palon leviämisen. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Palokunta sai hälytyksen Lapinniemeen hieman ennen kello 21:tä. Hotellin 11 asukkaasta suurin osa oli lähtenyt viikonlopun viettoon muualle. Hotelliin jääneet kaksi asukasta olivat tulleet asunnoistaan ulkosalle jo palokunnan saapuessa paikalle. Savusukeltajat tarkastivat varmuuden vuoksi kaikki rakennukset asunnot, mutta niistä ei löydetty ketään.

Savunsukeltaja matkalla tarkastamaan tilanne Lapinkaaren hotellipalossa

-Sammutustöissä oli ongelmia, koska ilmastointilaitteiden kautta savua levisi muualle rakennukseen ja kellari oli koko ajan polttavan kuuma. Savusukeltajat olivat vähällä polttaa siellä itsensä. Samaan aikaan löi sähkö jostakin sähkölaitteesta sammuttajien käsille, kertoi sammutustöitä johtanut palomestari Petri Vuorio.

Vuorio ei heti uskaltanut lähteä arvioimaan palon aiheuttamia markkamääräisiä vahinkoja. -Kellarissa on kauttaaltaan kaikki palanut, isot saunatilat ja saunat. Lisäksi kahden porrashuoneen välisen yhdyskäytävän kautta kuljettaviin asuntoihin on kaikkiin tullut rajut savuvauriot, Vuorio listasi tuhoja.

Paloauto kiiruhtaa palopaikalle

Palo saatiin loppujen lopuksi hallintaan parissa tunnissa. Asukkaat pääsivät palaamaan huoneisiinsa puoliltaöin lyhyen evakon jälkeen. Jälkivartiointia jatkettiin sunnuntaiaamuun saakka. Paloa sammuttamassa oli kaikkiaan kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä.

Palon syttymissyystä ei vielä varhain sunnuntaiaamuna ollut varmaa tietoa. Vuorion mukaan on kuitenkin todennäköistä, että tuli pääsi irti saunan puolelta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.