Mainos

Tampereen vatsatautitapaukset kummastuttavat lääkäriä

Syy Tampereella riehuvaan vatsatautiepidemiaan on yhä mysteeri. Monet uimarit ovat sairastuneet uituaan Tesomajärven, Tohloppijärven, Kaukajärven ja Suolijärven uimarannoilla.

- Mitään uutta ei ole saatu selville. Vesinäytteitä on otettu ja osa vastauksista on saatu, mutta ne ovat olleet ihan puhtaita, Tampereen kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri, epidemiologi Sirpa Räsänen kertoo.

Puhelimitse ilmoituksia vatsataudista oli tullut eilisiltaan mennessä yli sata. Sen lisäksi ilmoituksia on tehty muun muassa sähköpostilla.

- Koko eilisen päivän on tullut jatkuvasti ilmoituksia eri tahoille sairastumisista ja tänään iltapäivällä meillä aukesi epidemiapuhelinnumero, johon ihmisiä on pyydetty soittamaan, Räsänen sanoo.

Tartuntaa monesta eri järvestä

Erikoiseksi tilanteen tekee se, että sairastapauksia on ilmennyt samanaikaisesti neljällä järvellä, joilla ei ole suoraa yhteyttä toisiinsa.

- Sitäpä kiivaasti mietitään, että mikä voi tällaisen aivan yhtäaikaisen tartunnan noin useassa maantieteellisesti suhteellisen kaukana toisistaan olevassa järvessä aiheuttaa. Kyllä se kovin kummalliselta kuulostaa. Nämä kaikki sairastumiset eri järvistä ovat alkaneet hyvin äkkiä ja ovat hyvin samanlaisia taudinkuvaltaan. En usko, että se on sattumaa, mutta looginen selitys vielä puuttuu, Räsänen pohtii.

Sairastuneiden pääasialliset oireet ovat olleet oksentelu ja pahoinvointi. Jonkin verran on esiintynyt myös kuumetta ja ripulia.

Taudin aiheuttajaksi on epäilty noro- tai adenovirusta. Noro- ja adenovirusten tuloksia vesinäytteistä odotetaan torstai-iltapäivään mennessä. Virusten osoittaminen uimavedestä voi olla kuitenkin vaikeaa pienten virusmäärien vuoksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.