Mainos

Tampereen valelääkäri sai kovat syytteet

Tampereen seudulla toiminutta niin sanottua valelääkäriä vastaan on nostettu kovat syytteet.

Hän on saanut syytteet luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta, rekisterimerkintärikoksesta, neljästä törkeästä petoksesta ja kolmesta törkeästä väärennöksestä.

Syyttäjän mukaan epäilty osti Venäjältä väärän lääkärin diplomin opintotodistuksineen. Tämän jälkeen hän on hakeutunut niiden avulla lääkäriharjoittelijaksi ja myöhemmin lääkäriksi, jolla oli rajoitetut oikeudet. Hän ei toiminut lääkärin tehtävissä itsenäisesti. Valvira oli antanut hänelle rajoitetun lääkärin toimiluvan vääriin asiakirjoihin perustuen.

Epäillyllä on kuitenkin sairaanhoitajan koulutus.

Osan rikoksista myöntää

Valelääkäri on toiminut lokakuun 2008 ja huhtikuun 2010 välisenä aikana lääkäriharjoittelijana. Sen lisäksi hän toimi rajoitetun toimiluvin lääkärinä viime vuoden syyskuun ja marraskuun välisenä aikana.

Työskentely on tapahtunut Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä ja Tampereen kaupungin erikoissairaanhoidossa. Lisäksi epäilty on toukokuussa 2010 hakeutunut projektipäälliköksi erääseen hoivapalvelualalla toimivaan yritykseen esiintymällä Venäjällä valmistuneena lääkärinä.

Asianomistajille on aiheutunut palkkakustannuksista yhteensä noin 72 000 euron taloudellinen vahinko.

Epäilty on tunnustanut syyllistyneensä petos- ja väärennysrikoksiin, mutta kiistänyt tekojen törkeyden. Muilta osin hän on kiistänyt syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.