Mainos

Tampereen uimavesistä sairastuneiden määrä jo 450

Tampereen uimavesistä vatsatautiin sairastuneita on jo 450, ja määrä nousee yhä, kertoo Tampereen kaupungin ympäristöterveyspäällikkö Merja Bojang.   

Sairastuneista 70-80 prosenttia on lapsia.  

Sairaustapauksia on raportoitu viime viikon alkupuolelta asti, ja varsinainen piikki niissä oli viime viikonloppuna. Bojang arvioi, että viikonloppu houkutti enemmän ihmisiä rannalle.  

Tampereen vatsataudin syy on edelleen epäselvä. Vatsataudin oireet viittaavat virukseen, mutta Tesomajärveltä ja Tohloppijärveltä otetuista näytteistä ei löytynyt noro- tai adenovirusta. Bojangin mukaan virusten toteaminen uimavedestä voikin olla vaikeaa, sillä vatsataudin aiheuttajaksi riittää jo hyvin pieni ulostetta.  

Syytä vatsataudille etsitäänkin nyt sairastuneista otetuista näytteistä. Näiden näytteiden tulokset kuitenkin valmistuvat vasta ensi viikon loppupuolella.  

Tampereen kaupunki ei edelleenkään suosittele uimista Tohloppijärven, Tesomajärven, Kaukajärven Riihiniemen ja Suolijärven uimarannoilla. Suositus on Bojangin mukaan voimassa ainakin ensi viikon alkupuolelle saakka.   

Bojangin mukaan kaupunki on saanut yhteydenottoja vatsatautiepäilyistä myös noin kymmeneltä muulta rannalta Tampereelta ja lähiseudulta. Hänen mukaansa yksittäisten ilmoitusten perusteella ei kuitenkaan ole tarvetta asettaa uusia rantoja uimakieltoon.   

Uimarit vatsataudissa myös Oulussa ja Sipoossa  

Myös Oulun Lämsänjärvessä ja Sipoon Pilvijärvellä kymmenet uimarit ovat sairastuneet vatsatautiin.   

Oulussa vatsataudin aiheuttajaksi ovat varmistuneet noro- ja adenovirukset. Kaikki noin kolmekymmentä sairastunutta olivat käyneet Lämsänjärvellä uimassa viime viikonlopun aikana.  

Oulun ympäristötoimi kehottaakin edelleen välttämään uimista Lämsänjärvessä. Vatsatautia aiheuttava norovirus tarttuu herkästi ihmisestä toiseen sekä veden välityksellä. Adenovirus voi säilyä vedessä pitkäänkin.  

Myös Sipoon Pilvijärvellä uineilla on ollut vatsatautia. Sipoon terveydensuojelun tiedossa on useita kymmeniä sairastapauksia.  

Sipoon taudinaiheuttajaa ei vielä tiedetä. Asiaa selvitetään Porvoon terveydensuojelussa.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.