Tampereen Teatterikesä esittää juhlavuotena pohjoismaista

Tampereen Teatterikesä tarjoaa elokuussa laajan katsauksen pohjoismaiseen teatteriin. Tampereella järjestetään festivaalin aikaan myös pohjoismainen teatterikokous.

Vuonna 1968 perustettu Teatterikesä viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhliaan. Juhlavuoden ohjelmistossa on 18 kotimaista ja kymmenen kansainvälistä esitystä. Valinnat on tehnyt toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl sekä festivaalin uusi taiteellinen johto, johon kuuluvat Saana Lavaste, Mika Myllyaho ja Jukka-Pekka Pajunen.

Kotimaisen teatterikatselmuksen yhtenä erikoisuutena on mahdollisuus katsoa Aleksis Kiven Seitsemän veljestä kolmesta näkökulmasta. Koko veljesjoukon tuovat näyttämölle Tampereen Työväen Teatteri ja Kemin kaupunginteatteri. Kolmas versio on Martina Martin ja hänen työryhmänsä monologi 7/1 veljestä. Siinä veljeksistä on jäljellä vain Juhani, jota esittää Jussi Nikkilä.

Tampereen Teatterikesä on 4.-10. elokuuta. Viime vuonna festivaalin esitykset keräsivät runsaat 9500 katsojaa. Jos Tapahtumien yö ja muut oheistapahtumat lasketaan mukaan, kävijöitä oli noin 76 000.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat