Mainos

Tampereen talonvaltaus päättyi - purkutyöt alkoivat välittömästi

Tamperelaisen kerrostalon valtaus päättyi aamulla, kun poliisi kantoi taloon tunkeutuneet nuoret ulos. Talon omistaja Merita Kiinteistöt Oy aloitti purkutyöt tontilla samantien.

Verkatehtaankatu 3:ssa sijaitsevan talon valtaus alkoi viime sunnuntaina. Kymmenen nuorta majoittui tyhjiin huoneistoihin. He levittivät valtauksesta kertovan julisteen ja mustan lipun ulkoseinälle. Nuoret vaativat talon luovuttamista asunnoiksi ja nuorisotilaksi. He protestoivat tempauksellaan myös asuntopulaa ja korkeita vuokria vastaan. Aamulla Tampereen poliisi omistajan pyynnöstä poisti valtaajat rakennuksesta. Kaksi heistä käveli vapaaehtoisesti, mutta muut piti kantaa poliisiautoon.

Apulaispoliisipäällikkö Ari Sarjanen kertoo, että valtaajat tekivät ainoastaan passiivista vastarintaa. Nuorten henkilötiedot kirjattiin ylös poliisilaitoksella, minkä jälkeen he pääsivät vapaaksi. Heille ei koidu tempauksesta mitään rangaistusta. Ainoana mielenilmauksen kauneusvirheenä Sarjanen pitää sitä, että valtaajat olivat asettaneet pimeään käytävään lautoja, joihin oli hakattu pystyyn nauloja. Poliisit eivät loukkaantuneet piikkiesteessä.

Kolmikerroksinen talo sijaitsee entisen Centrum-tavaratalon takapihalla. Sitä ei pidetä rakennustaiteellisesti arvokkaana. Tontille suunnitellaan uudisrakennusta. Kiinteistöyhtiöllä on purkuun oikeuttavat luvat. Poliisi varmistaa, että työt sujuvat häiriöittä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.