Mainos

Tampereen poliisi tutkii valehuumekauppaa

Poliisi on ottanut valehuumekauppaepäilyjen vuoksi kiinni kolme aseistautunutta henkilöä.

Tampereen poliisi tutkii tapausta, jossa huumeena myyty tavara ei olekaan huumetta. Poliisin tietojen mukaan virolaiset ovat myyneet suomalaisille perinteisessä huumausainekaupassa käytettyjä ns. huumausainepaketteja, joiden sisältö on kuitenkin ollut jotain muuta.

- Voi sanoa, että kyse on ollut rikollisten keskinäisestä petoksesta, sanoo tutkintaa johtava rikoskomisario Jari Luoto.

Poliisi otti kiirastorstain ja pitkäperjantain välisenä yönä Helsingissä kiinni kolme aseistautunutta henkilöä, joista yksi on ulkomaalainen. Tampereen poliisin huumerikosyksikön ja Karhu-ryhmän tukena iskussa oli rajavartiolaitoksen helikopteri. Pidätettyjä on kuulusteltu rikoksesta epäiltyinä. Kuulustelujen jälkeen heidät on päästetty vapaiksi.

- Huumausaineen hankkimisen yrityskin on lain mukaan rikos, muistuttaa Luoto.

Epäillyiltä takavarikoitiin ampumatarvikkeita ja erilaisia dopingvalmisteita. Lisäksi poliisi sai käsiinsä ainakin osan valehuumekaupoissa liikkuneista rahoista.

- Rahasumma on ihan huomattava, Luoto luonnehtii. Hän ei kuitenkaan paljasta summan suuruutta eikä sitäkään, kuinka paljon valehuumepaketteja on Suomessa myyty.

Valehuumetapaus ei rikoskomisario Luodon mukaan ole Suomessa ensimmäinen. Epätavallista tällainen rikollisuus kuitenkin on.

- Muistan muutaman samankaltaisen tapauksen, mutta ei niitä kovin monta ole. Mielenkiintoinen oikeustapaus tästä tulee, sanoo Luoto.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.