Mainos

Tampereen poliisi: Kyseessä oli rosvojoukko

Tampereen itsenäisyyspäivän mellakat eivät poliisipäällikkö Markku Luoman mukaan olleet mielenosoitus.

Luoman mukaan kyseessä oli rosvojoukko, joka oli tullut häiriköimään ja joka oli varustautunut väkivaltaan ja vahingontekoon soveltuvin välinein.

Poliisi otti kiinni kaikkiaan 28 ihmistä. Kiinniotettuja epäillään muun muassa vahingonteosta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Rikosnimikkeet tarkentuvat lähipäivinä.

Mellakoiden vahingot nousevat vähintään kymmeniintuhansiin elleivät jopa satoihintuhansiin euroihin, arvioi rikoskomisario Petri Burmoi tiedotustilaisuudessa. Mellakoissa hajotettiin muun muassa isoja näyteikkunoita, autoja ja parkkimittareita.  

Poliisin mukaan kiinniotettuja on eri puolilta Suomea ja tamperelaiset ovat selkeä vähemmistö. Poliisi kertoo, että joukossa oli paljon silmin nähden päihtyneitä.

Osa kiinniotetuista pääsee tämän päivän aikana pois.

Ylikomisario Harri Nojosen mukaan poliisi oli valmistautunut tilanteeseen. Tiedossa oli, että anarkistihenkisiä aktivisteja tulee ilmaisemaan mieltään. Tapahtumalle ei ilmoitettu järjestäjää, eikä siitä tehty poliisille ilmoitusta.

Nojosen mukaan poliisia heiteltiin pulloilla Sorsapuistossa. Hänen mukaansa jääkiekkomailoilla näytti olevan tarkoitus vahingoittaa poliisia.

Poliisin tiedotustilaisuudessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Burmoi sanoi, että kolme poliisia loukkaantui mailalla lyömisestä kasvoihin, jalkoihin ja kylkeen. Loukkaantuneet poliisit ovat sairaslomalla. Burmoin mukaan poliisihevosille tuli muun muassa avohaavoja.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.