Mainos

Tampereen Mustavihreistä päivistä 14 syytettä

Tampereella tammikuussa järjestettyjen Mustavihreiden päivien osanottajia joutuu oikeuteen syytettyinä mellakoinnista, vahingonteoista ja poliisin vastustamisesta. Syytteen saa 14 nuorta. Mustavihreät päivät oli ekoanarkistien tapaaminen, joka järjestettiin Tampereella 23.-25. tammikuuta. Tapahtumaan osallistui noin 300 nuorta. He edustivat eri aktivistiliikkeitä.

Päivillä syntyi lauantaina 24. tammikuuta aamuyöllä mellakka, jonka aikana väkijoukko vastusti poliiseja ja vahingoitti poliisiautoja. Kahakka tapahtui kadulla ravintola Nykyajan edustalla. Ravintolassa oli ollut Mustavihreisiin päiviin kuulunut konsertti.
Mellakka alkoi ravintolan työntekijän ja asiakkaan välisestä nujakasta. Nuoret ryhtyivät vastustamaan poliisia, kun poliisipartio oli viemässä väkivaltaisesti käyttäytynyttä asiakasta pois ravintolasta.

Tilannetta ravintolan edustalla oli rauhoittamassa toistakymmentä poliisipartiota. Poliiseja oli paikalla kuitenkin niin vähän, että suurin osa mellakkaan osallistuneista pääsi pakenemaan paikalta. Mellakasta saa syytteen kolme henkilöä. Syyttäjä Jouko Nurmisen mukaan rikosnimikkeissä on mainittu mm. väkivaltainen mellakka ja väkivaltaisen mellakan johtaminen, virkamiehen väkivaltainen vastustaminen sekä vangin karkaaminen.
Mellakan alkusyy eli ravintolassa väkivaltaisesti käyttäytynyt asiakas ei saa syytettä.

Mellakan jälkeisenä päivänä poliisi ja nuoret nujakoivat Keskustorilla ja muualla Tampereen keskustassa. Poliisi otti nuoria kiinni, ja nuoret vastustivat kiinniottoja. Nujakoinnista saa yhdeksän henkilöä syytteen. Syytteet koskevat mm. haitantekoa ja poliisin vastustamista.
Perjantaina iltapäivällä järjestetystä liikennemielenosoituksesta saa syytteen kaksi henkilöä. He vastustivat, kun poliisi hajotti mielenosoituksen.

Mustavihreille päiville osallistuneet nuoret ovat tehneet rikosilmoituksia poliisin toimista. Poliisien osalta syyteharkinta on vielä kesken.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.