Mainos

Tampereen lyhytelokuvakilpailuun ennätysmäärä tarjokkaita

Tampereen lyhytelokuvajuhlien kilpailuihin tarjottiin ennätysmäärä elokuvia. Kansainväliseen kilpailuun ilmoitettiin lähes 2000 elokuvaa ja kotimaiseen kilpailuun yli 300. Elokuvajuhlat järjestetään 5.-9. maaliskuuta.
Kansainväliseen kilpailuun pääsi 75 elokuvaa 36 maasta. Joukossa on myös neljä suomalaista elokuvaa. Kotimaiseen kilpailuun valittiin 36 ehdokasta. Festivaalijohtaja Jukka-Pekka Laakson mukaan kotimaisessa kilpailussa korostuu dokumenttien osuus. -Suomessa tehdään nykyään paljon laadukkaita dokumentteja. Haluamme esitellä tätä tuotantoa kilpailun kautta niin kotimaisille kuin ulkomaisille vieraillemme, Laakso sanoi.
Kansainväliseen kilpailuun pääsivät seuraavat suomalaiset elokuvat: Jouni Hokkasen ja Simo-Jukka Ruipon ohjaama Children's Palace, Jonathan Daviesin ohjaama Kala, Katariina Lillqvistin ohjaama Laulu hirsipuista sekä Kaisa Penttilän ohjaama Lentoposti.

Harvinaisuus vuodelta 1918

Elokuvajuhlien erikoisohjelmistoissa nähdään mm. 300 vuotta täyttävää Pietarin kaupunkia monipuolisesti esittelevä elokuvasarja sekä intialaisten ja afrikkalaisten dokumentaristien elokuvia. Elokuva-arkiston aarteiden joukossa on todellinen harvinaisuus, joka näytetään nyt ensimmäisen kerran yleisölle. -Kyseessä on vuonna 1996 löytynyt ja sen jälkeen huolellisesti restauroitu kuusiminuuttinen venäläisten kuvaama propagandaelokuva kansalaissodan ajalta. Punainen Suomi -niminen elokuva on kuvattu Helsingissä, Tampereella ja Vilppulassa. Elokuvan löytymiseen saakka uskottiin, ettei vuoden 1918 helmikuun tapahtumista Tampereella ole olemassa elävää kuvaa, kertoi ohjelmistosuunnittelija Raimo Silius.

Festivaalien ohjelmistossa on myös uusia musiikkidokumentteja, kuten maailman ensi-iltansa Tampereella saava The 69 Eyes -yhtyeestä kertova elokuva sekä Motown-soulin studiomuusikoita esittelevä dokumentti. Myös Adolf Hitlerin henkilökohtaisesta sihteeristä Traudi Jungesta vuonna 2002 valmistunut dokumentti nähdään juhlilla. Suomalaisiin riippumattomiin marginaali- ja roskaelokuviin voi tutustua elokuvajuhlien Roskaelokuvafestivaalisarjassa. Ohjelmassa on myös Micromovies-kilpailu, joka on tarkoitettu kämmentietokoneilla esitettäville elokuville.

Tamperelainen pitkä elokuva ensi-iltaan


Festivaalien aikana saa ensi-iltansa uusi kotimainen pitkä elokuva Kohtalon Kirja. Kyseessä on ensimmäinen Tampereella kuvattu pitkä elokuva sitten vuoden 1984, jolloin Mika Kaurismäki kuvasi Klaani-elokuvansa kaupungissa. Kohtalon kirja kertoo papista, jonka sielu ei saa rauhaa ennen kuin hän toimii mystiseen kirjaan kirjoitetun ennustuksen mukaisesti. 80-minuuttisessa elokuvassa seikkaillaan niin 1700-luvun kauhujen linnassa kuin Suomen talvisodassakin ja päädytään lopulta tulevaisuuteen ja ulkoavaruuteen.

Tekijät luonnehtivat Kohtalon Kirjaa seikkailuhenkiseksi toimintaelokuvaksi. Elokuvan ovat ohjanneet Tommi Lepola ja Tero Molin. Päärooleissa nähdään Juha-Pekka Mikkola ja Johanna Kokko. Elokuvan näyttelijäkaartiin kuluvat myös mm. Vesa Vierikko, Eila Roine, Santeri Kinnunen, Åke Lindman, Mikko Nousiainen ja Markku Peltola.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.