Tampereen keskustan kerrostalopalosta epäillään noin 30-vuotiasta miestä – vahingot saattavat nousta jopa yli miljoonan euron: "Ei se ollut vahinko"

Kerrostalopalon sammutustyöt jatkuvat Tampereen keskustassa 0:49
Tulipalo ja sammutustyöt tallentuivat videolle.

Tampereen keskustassa noin vuosi sitten tapahtuneen kerrostalopalon esitutkinta on valmistunut. Poliisi epäilee, että palon sytytti tahallaan alle 30-vuotias talossa asunut mies.

Tuomionkirkonkadulla sijaitsevan kerrostalon ullakko tuhoutui viime vuoden maaliskuun 20. päivä alkaneessa palossa täysin. Lisäksi rakennus kärsi mittavia vesivaurioita. Palo syttyi aamuyöllä.

Palon jälkeen käynnistynyttä rikostutkintaa johtanut rikoskomisario Joni Länsipuro arvioi, että tulipalon vahingot ovat nousseet yli miljoonaan euroon. Hän kuitenkin korostaa, että arvio on suurpiirteinen, eikä tuhojen täysi laajuus ole vieläkään selvillä.

– Arviot eivät ole lopullisia, mutta tuhot ovat mittavia. Viimeiset talon asukkaat ovat päässeet muuttamaan takaisin vasta hiljattain.

Esitutkintaa hidasti runsas asukasmäärä

Länsipuron mukaan tulipalosta epäillään talossa asunutta hieman alle 30-vuotiasta miestä. Epäiltynä rikosnimikkeenä on törkeä tuhotyö. Poliisin käsityksen mukaan palo ei siis syttynyt vahingossa.

– Ei se ollut vahinko. Jos niin olisi, epäilty rikosnimikekin olisi eri.

Länsipuro ei kuitenkaan avaa palon syytä tai muita esitutkinnassa selvinneitä seikkoja tarkemmin.

– Kaikki yksityiskohdat tulevat varmasti aikanaan selville käräjäoikeudessa.

Talossa asuu parisataa ihmistä. Länsipuron mukaan asukkaiden suuri määrä hidasti esitutkinnan valmistumista.

– Reilu vuosihan siinä meni, mutta vihdoin on valmista. Jouduimme kuulemaan pitkälti toistasataa henkeä, joten kohtuullisen iso kierroshan tämä oli.

Lue myös:

    Uusimmat