Mainos

Tampereen kaupunki myy kansallismaisemaa

Finlaysonin tehtaat Tampereella. Lehtikuva

Tampereen kaupunki tasapainottaa talouttaan kiinteistöjä myymällä. Myyntilistalla on 23 kohdetta. Yhteensä puhutaan yli 100 000 kerrosneliöstä.

Kaupan pistetään virasto- ja hallintorakennuksia sekä ydinkeskustasta että laitakaupungilta. Koulukiinteistön ja paloaseman lisäksi myyntiin tulee merkittäviä arvokohteita kansallismaisemasta Tammerkosken rannalta. Uutta omistajaa etsitään Frencellin virastotalolle, sähkölaitoksen hallintorakennukselle sekä useille tiloille Finlaysonin alueella.

Polkumyyntiin Tampere ei pormestari Timo P. Niemisen mukaan lähde.

- Minkäänlaista alennusmyyntiä ei näissä ole. Jos hinta ei ole sopiva niin ne jäävät kyllä edelleen kaupungille. Totta kai joku Frencellin kiinteistö on jo pelkästään kymmeniä miljoonia euroja.

Lista myytävistä kiinteistöistä valmistui tällä viikolla, kiinnostuneita on ollut jo lukuisia.

Kiinteistöjen myynnillä tasapainotetaan kuntataloutta myös muualla Suomessa. Turku on luopunut jo useista arvokohteista muun muassa Aurajoen rannalla. Myynissä on edelleen hulppeita kiinteistöjä. Myös Helsinki on myynyt omistamiaan arvokiinteistöjä. Pienissä kunnissa myyntiarvoa on lähinnä kunnantaloilla, edustustiloilla sekä virkistyskäytössä olevilla ranta-alueilla.

Katso Tuula Malinin raportti Tampereelta (Seitsemän uutiset 29.3.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.