Mainos

Tampereen jätevedessä poliovirusta

Tampereen jätevedestä on jälleen löytynyt vaaralliseksi luokiteltuja polioviruksia. Aamulehden mukaan tämä on jo neljäs kerta, kun Tampereen jätevedestä on löytynyt poliovirusta.

- Kaikilla löydetyillä viruksilla on mitä todennäköisimmin yhteinen alkuperä. On selvää, että Tampereella on krooninen polioviruksen erittäjä, laboratorionjohtaja Merja Roivainen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta kertoo lehdelle.

Jätevedestä löydetyt virukset ovat lähtöisin rokotteesta, joka on sisältänyt elävää poliovirusta. Tutkimuksissa on saatu selville, että virus on kiertänyt ainakin 12 vuotta ihmisen suolistossa.

- Joku on saanut elevän poliorokotteen ja alkanut erittää virusta. Sitä ei vielä tiedetä, erittääkö tämä sama ihminen virusta yhä vai onko virus tarttunut häneltä toiseen ihmiseen.

Polioviruksen erittäjällä on usein immuunipuutos, ja tämä on todennäköistä myös Tampereen tapauksessa. Viruksen erittäjän jäljille yritetään päästä lisäämällä näytteiden keräämistä eri puolilta Tamperetta.

Jos aluetta saadaan rajattua, immuunipuutoksesta kärsiville voitaisiin tarjota vapaaehtoinen poliotutkimus. Roivaisen mukaan tutkimusta päästäisiin kuitenkin tekemään vasta ensi vuoden puolella.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.