Mainos

Tampereen energiansäästöohjelma tuottanut tulosta

Tampere säästi viime vuonna kaksi ja puoli miljoonaa euroa energiakuluja karsimalla. Julkisten rakennusten vedenkäyttö on vähentynyt 25 prosenttia, lämmönkulutus yli kymmenen prosenttia.

Tampereen kaupunki on onnistunut säästämään merkittävästi energiaa 11 vuotta jatkuneen säästöohjelman ansiosta. Rahaa säästyi viime vuonna kaksi ja puoli miljoonaa euroa.

Kaupunki on onnistunut karsimaan julkisten rakennusten lämmönkulutusta yli kymmenen prosenttia. Vedenkäyttö on vähentynyt 25 prosenttia, ja laskuun on kääntynyt myös sähkönkäyttö, säästökohteista haastavin.

Energian säästämiseksi kaupunki ottanut käyttöön uusia toimintatapoja ja uutta tekniikkaa. Kiinteistöjen energiakatselmuksissa saatu tieto on auttanut löytämään tehokkaita säästökohteita.

Nyt esimerkiksi kirjastotalo Metson ilmastointi-, lämmitys- ja sähköjärjestelmiä etävalvotaan kaupungin toisella puolen sijaitsevassa keskusvalvomossa. Automaatio karsii ylimääräistä kulutusta ja antaa tarkkaa tietoa kohteista.

Tampereen kaupunki solmi aikanaan ensimmäisten joukossa vapaaehtoisen energiansäästösopimuksen kauppa- ja teollisuusministeriön kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.