Tappara-hyökkääjän raju taklaus päätti Ilveksen huippulupauksen ottelun, kärsii aivotärähdyksestä – myös toisella pakilla sama vaiva

Kauden toinen derby oli kiihkeä ja ottelussa nähtiinkin useita tapahtumia. Tappara nousi kolmannen erän kirin ansiosta 4-2-voittoon. 

Ensin kolahti ensimmäisessä erässä, kun Ilveksen Matt Generous törmäsi Tapparan Elias Fälthin kanssa kirvesrintojen puolustusalueella. 

Generous nousi hoiperrellen ylös, eikä palannut otteluun. Kolmannessa erässä nähtiin seuraava kohua herättänyt tilanne.

Ilveksen 19-vuotias puolustaja Oskari Laaksonen harhautti oman maalin takana Tapparan pelaajan ja syötti kiekon joukkuetoverilleen. Samalla Tapparan Antti Erkinjuntti tuli voimalla tilanteeseen ja taklasi Laaksosen kovaa jään pintaan. 

Kummastakaan tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia Tapparan pelaajille. Laaksonenkaan ei palannut enää kaukaloon.

– Kaikki tuli vähän vastaan tänään. Generous sai aivotärähdyksen, ei pelaa tiistaina ja Laaksonen sai aivotärähdyksen, eikä pelaa tiistaina, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi kertoi MTV Sportille. 

Ilvekselle tuli jobinpostia jo ennen ottelua.

(Juha) Leimu tippui ennen peliä pois vanhan vamman takia, eikä pelannut. Peräpäästä tippui äijät ja tuli vielä pitkää jäähyä, niin kolmella pakilla suurimman osan kolmannesta erästä vedimme ja (Arttu) Ruotsalainen tuli peräpäähän. Ei yksinkertaisesti riittänyt enää virta. Vähän tunne meni välillä yli ja peli vähän hajosi.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa taklauksesta.

Kivi ei halunnut lähteä kommentoimaan loukkaantumisiin johtaneita tilanteita.

– Ne on Rönnin hommia ne, Kivi totesi.

Ilveksen peräpää on erittäin vajavainen edellä mainittujen loukkaantumisten takia. Kivi ei osannut kertoa, että mistä he kaivavat puolustajia kokoonpanoonsa tiistaita varten.

– Ei olla ehditty edes puhua, olemme vielä pöydän ääressä ja mietimme, mitä teemme.

Vaikka Ilves hävisikin ottelun, oli Kivi silti ylpeä joukkueen valmistautumisesta otteluun.

– Plusasioita olivat se, että oli loppuunmyyty halli, niin nuori joukkue oli ladannut itsensä, eikä ollut jännityksestä häivääkään. Se oli mahtava nähdä, saimme yleisöstä virtaa.

Artikkelia muokattu klo 21.53: Lisätty Arttu Ruotsalaisen etunimi. 

Artikkelin otsikkoa muokattu klo 22.20: Lisätty Tappara-hyökkääjän raju taklaus päätti Ilveksen huippulupauksen ottelun. Poistettu Tampereen derby verotti Ilves-puolustusta.

Lue myös:

    Uusimmat