Mainos

Tampereen asuntomessualueelta löytyi vakavia turvallisuuspuutteita

Tampereen Vuorekseen rakentuvan asuntomessualueen rakennustyömaista löytyi viime perjantaina useita turvallisuuspuutteita työsuojelutarkastajien tekemässä tarkastusiskussa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

– Meitä on jo pitkään huolestuttanut omakotitalorakentajien turvallisuus, eli tämä avaimet käteen -toimintamalli. Usein työturvallisuusasioista ei ole otettu selvää, tarkastaja Veli-Pekka Hammo Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta toteaa.

Asuntomessualue valmistuu ensi vuoden messuihin ja alueelle rakennetaan lähes 30 rakennusta.

– Yleisiä turvallisuuteen liittyviä puutteita löytyi useampia. Esimerkiksi putoamissuojat ja näkyvät suojavaatetukset olivat puutteellisia, sekä suojakypärän käyttö oli unohtunut työmailla. Näiden pohjalta jouduimme tarkastuksessa antamaan toimintaohjeita ja ohjeistuksia, kertoo tarkastaja Veli-Pekka Hammo.

AL: Rakennustyömailla keskeytettiin työt

Merkittävimmät puutteet johtivat viime perjantaina muutamien työmaiden rakennustöiden keskeyttämiseen, kertoi Aamulehti tänään.

– Muutamien työmaiden rakennustyöt keskeytettiin viime perjantaina ja nyt siellä on tarkastajat käyneet alkuviikolla. Tarkastajat totesivat, että puutteet on korjattu ja töitä voi jatkaa normaalisti, tarkastaja Veli-Pekka Hammo sanoo.

Asuntomessualue ei ole ainoa paikka, missä tarkastajat löytävät puutteita. Hammon mukaan yleisesti pientalorakennussektorilla ei tiedetä tarpeeksi työturvallisuudesta.

– Puutteita on yleensä paljon pientalorakennustyömailla, mutta tarkalleen en osaa sanoa mistä se johtuu. Osittainen syy on kyllä tiedon puute. Usein kyse on niin sanotusta kertarakennuttajasta, eli omakotitalorakentajasta, ja hänellä ei sitä tietoa ei edes voi olla samalla tavalla kuin ammattirakentajalla, pohtii Hammo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.