Mainos

Tampereelle virtuaalinen Muumilaakso

Tampereella suunnitellaan virtuaalista muumilaaksoa Tampellan alueen laajoihin luoliin. Pirkanmaan liitto myönsi tänään hankkeen esiselvitykseen 100 000 markkaa.

Määräraha myönnettiin maakunnan kehittämisrahasta. Pirkanmaan liiton lisäksi hanketta ovat aloittamassa luolat omistava YIT, Särkänniemi Oy ja kaupungin elinkeinokeskus. Esiselvityksen on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä. Pirkanmaan liitto haluaa myöntämällään rahalla auttaa alkuun matkailuhanketta, joka hyödyntäisi alueen tietoteknologiaan liittyvää osaamista. Tavoite on sopusoinnussa Pirkanmaan osaamiskeskusohjelman kanssa.

Virtuaalisesta muumilaaksosta havitellaan uutta ympärivuotista vetonaulaa matkailulle. Näin täydennettäisiin vain kesällä auki olevan Särkänniemen tarjontaa. Tampereella toimii jo Muumilaakso pääkirjasto Metson yhteydessä, mutta uudesta matkailukohteesta tulisi aivan toisen mittaluokan projekti.
-Muumilaakso olisi virtuaalinen kahdella tavalla. Toisaalta asioita siellä toteutettaisiin virtuaaliteknologialla ja toisaalta se olisi myös verkon kautta käytettävissä, eli paikalle ei tarvitsisi edes tulla. Emme vielä tiedä tarkkaan, mitä tämä sitten olisi, kertoo Tampereen elinkeinojohtaja Juha Kostiainen.

Tässä vaiheessa vasta selvitetään mahdollisuudet liiketoiminnalle. Jos hanke näyttää järkevältä, laaditaan liiketoimintasuunnitelma ja haetaan huvipuiston pyörittäjät yksityiseltä puolelta. Kaupunki ei aio ryhtyä yrittäjäksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.