Mainos

Tampereelle Suomen ensimmäinen yliopistollinen terveyskeskus – potilaat hyötyvät viimeisimmästä osaamisesta

Tampereelle suunnitellaan Suomen ensimmäistä yliopistollista terveyskeskusta, jossa terveysalan opiskelijat saisivat arvokasta käytännön kokemusta. Terveyskeskuksen johdon mukaan potilaskin hyötyy viimeisimmästä osaamisesta ja ymmärtää usein paremmin, kun harjoittelija ja kokenut lääkäri keskustelevat tilanteesta.

Tampereelle suunnitteilla olevaan terveyskeskukseen pääsisivät lääkäreiden lisäksi harjoittelemaan myös muun muassa sairaanhoitajat, kätilöt, fysioterapeutit ja suuhygienistit.

Tampereen yliopiston lääketieteen yksikön johtajan, professori Matti Lehdon mukaan opiskelijoiden käytännön harjoittelu lisääntyy ja uudistuu merkittävästi opetusterveyskeskuksen myötä. Opiskelijoita halutaan esimerkiksi opettaa entistä paremmin hyödyntämään muiden terveysalan ammattilaisten osaamista. 

Potilaatkin hyötyvät

Tulevassa opetusterveyskeskuksessa opiskelijoilla on kokenut hoitajapari, johon hän voi aina tarvittaessa tukeutua. Potilaiden uskotaan suhtautuvan harjoittelijoihin hyvin. 

– Minun kokemukseni ja tietojeni mukaan suurin osa suomalaisista suhtautuu myönteisesti terveysalan opiskelijoihin. Kun esimerkiksi harjoittelija ja kokenut lääkäri keskustelevat potilaan tilanteesta, potilaskin usein ymmärtää paremmin, mikä häntä vaivaa, naurahtaa professori Matti Lehto.

– Opetusterveyskeskuksessa hoito voi olla hieman tavallista hitaampaa, mutta potilaat hyötyvät viimeisimmästä yliopistollisesta osaamisesta, kuvailee Lehto.

Suomen ensimmäinen yliopistollinen terveyskeskus on tarkoitus rakentaa Tampereen yliopistosairaalan naapuriin Kaupin kampusalueelle.

Se tulee palvelemaan lähialueen asukkaita, mutta halutessaan he voivat käyttää toista terveyskeskusta. Suomessa potilaat voivat valita käyttämänsä terveyskeskuksen aina vuoden alussa vuodeksi kerrallaan. 

Opetusterveyskeskuksesta kaavaillaan jopa hyvinvointiasemaa lukuisine erilaisine palveluineen. Suunnitelmat ovat kuitenkin vasta alkuvaiheessa. Jos ne etenevät toivotulla tavalla, opetusterveyskeskus otetaan käyttöön vuonna 2020.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.