Mainos

Tampereelle perustetaan virtuaalikeskus

Tampereen oppilaitokset, osaamiskeskukset ja yritykset yhdistävät voimansa virtuaalitekniikan kehittäjinä. Tampere Virtual Reality Center -yhteenliittymä aikoo hankkia huipputason laitteita ja tehostaa muutenkin virtuaalitekniikkaan liittyvää yhteistyötään.

-Tampereella on laaja-alaista virtuaalimaailman osaamista. Kun eri toimijat yhdistävät rahansa, saamme parempia laitteita ja niille korkean käyttöasteen, kuvailee projektijohtaja Vesa Kaasalainen Tampereen Teknologiakeskus Oy:stä, joka on hankkeen vetäjä.

Uusille laitteille on tarkoitus hankkia myös tiloja yhteistyössä. Käytännön toimiin aiotaan ryhtyä ensi syksynä. Sitä ennen tutkitaan tarkemmin, mitä yhteistyö käytännössä voisi olla.

-Tarkoitus on saada mukaan myös yrityksiä. Esimerkiksi Instrumentointi Oy on pitkällä virtuaalitodellisuuden tutkimisessa ja soveltamisessa.

Kaasalaisen mukaan virtuaalitekniikalle on paljon teollista käyttöä, mutta sitä voidaan hyvin soveltaa myös elämyksiä tarjoavissa yrityksissä. Näitä edustavat Tampereella mm. Särkänniemi ja Muumilaakso.

Virtuaalikeskuksen aiesopimuksen ovat allekirjoittaneet Teknologiakeskuksen ja Särkänniemen lisäksi kaupungin elinkeinokeskus, Tampereen ammattikorkeakoulu sekä ammattioppilaitos, Tampereen teknillinen korkeakoulu, yliopisto, VTT automaatio, Finn-Medi Tutkimus Oy ja Tampereen Uusmediakeskus. Hanke on osa Tampereen seudun osaamiskeskusohjelmaa.

Virtuaalitodellisuudelle löytyy runsaasti sovelluksia esimerkiksi suunnittelun apuvälineenä ja käyttöliittymissä. Eräs merkittävä alue on simulointi, jossa kokeillaan etukäteen erilaisia tilanteita.

-Suurelle yleisölle tutuinta on varmasti simuloinnin käyttäminen lentäjien koulutuksessa kun harjoitellaan mm. pakkolaskuja. Ergonomiaan liittyviä sovelluksia voidaan käyttää mm. metsäkoneiden suunnittelussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.