Mainos

Tampereella säästetään kouluruoasta - salaatit pois ja makkaraa tilalle

Tampere tasapainottaa talouttaan säästämällä koulu- ja päiväkotiruoasta. Lasten ja nuorten ateriapalveluille on asetettu tälle vuodelle runsaan miljoonan euron säästövelvoite. Kokonaispotista kouluruoan osuus on noin 600 000 euroa.

Mikäli suunnittelut säästötoimet toteutuvat, tarjotaan lapsille vähemmän vihreää ja enemmän makkaraa. Puuro- ja keittopäiviä lisätään, jauheliha- ja broileripyörykät korvataan huokealla jauhomakkaralla.

- Jostakin on tingittävä. Tuntuu siltä, että konstit ovat vähissä. Kyllä sen jokainen äiti ja isä tietää kun käy kaupassa, että kuinka sillä rahalla saa vähemmän kuin aikaisemmin. Hinnat ovat niin nousseet, toteaa Tampereen Aleksanterin koulun keittäjä Soile Heihel.

Yhden lapsen ateria saa maksaa 60 senttiä nykyisen 67 sentin sijaan.

- Nyt on ravitsemussuositusten mukaan makkaraa enintään kerran kahdessa viikossa, niin kyllä sitä sitten tulisi viikottain, koska broileri ja possu korvattaisiin makkaralla, toteaa Tampereen Aterian johtaja Tarja Alatalo.

Alatalon mukaan käytännössä salaatti jäisi joinakin päivinä pois tai mahdollisesti tuorepalat keiton kanssa jäisivät pois.

- Kyllähän se ristiriidassa on sen kanssa, että meidän pitäisi opettaa lapset syömään myös terveellisesti eli kyllähän ruokailun merkitys on myös kasvatuksellinen. Tämä tavoite romuttuu jos nämä suunnitelmat toteutuvat, kertoo Aleksanterin koulun rehtori Leena Kostiainen.

Kouluruokaan kohdistuu säästöpaineita myös muissa kunnissa. Jyväskylässä ja Turussa säästövelvoite on 300 000 euroa, Espoossa 500 000 ja Vantaalla 200 000 euroa.

Katso Tuula Malinin raportti Tampereelta (Seitsemän uutiset 23.3.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.