Mainos

Tampereella mielenosoitus venekisoja vastaan

Tampereen Pyhäjärvellä pidettävien F1-venekisojen vastustajat ryhtyivät tänään mielenosoitustoimiin jo aamupäivästä eli ennen itse kisojen alkamista. Mielenosoitukset sujuivat rauhallisesti, mutta poliisi otti aamupäivällä kiinni yhden kisa-alueella soudelleen tamperelaisnaisen ja vei hänet kuulusteltavaksi.

Kisoja vastustavan Pyhäjärvikunta-ryhmän keulahahmo, tiedotustutkija Pertti Julkunen vaati aamulla poliisia keskeyttämään kisat laittomina ja purkamaan Pyhäjärvelle kisojen vuoksi asetetut liikenne-esteet. Julkusen mukaan esteet ovat laittomia, koska niiden asettamiseen olisi pitänyt hankkia vesioikeuden lupa.

-Jos kisoihin liittyvissä luvissa todetaan jälkikäteen puutteita, se ei anna aihetta keskeyttää kilpailuja nyt, katsoo komisario Matti Sippola Tampereen järjestyspoliisista.

Pyhäjärvikunta-ryhmä arvostelee F1-venekisoja kaupunkilaisten ja järven kalojen ja lintujen rauhan tuhoamisesta sekä veden saastuttamisesta. Ryhmä korostaa, että Suomen vesilläliikkumisperinteeseen kuuluu luonnon ja naapureiden rauhan kunnioittaminen ja metelöinnin välttäminen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.