Tampereella mielenosoitus venekisoja vastaan

Tampereen Pyhäjärvellä pidettävien F1-venekisojen vastustajat ryhtyivät tänään mielenosoitustoimiin jo aamupäivästä eli ennen itse kisojen alkamista. Mielenosoitukset sujuivat rauhallisesti, mutta poliisi otti aamupäivällä kiinni yhden kisa-alueella soudelleen tamperelaisnaisen ja vei hänet kuulusteltavaksi.

Kisoja vastustavan Pyhäjärvikunta-ryhmän keulahahmo, tiedotustutkija Pertti Julkunen vaati aamulla poliisia keskeyttämään kisat laittomina ja purkamaan Pyhäjärvelle kisojen vuoksi asetetut liikenne-esteet. Julkusen mukaan esteet ovat laittomia, koska niiden asettamiseen olisi pitänyt hankkia vesioikeuden lupa.

-Jos kisoihin liittyvissä luvissa todetaan jälkikäteen puutteita, se ei anna aihetta keskeyttää kilpailuja nyt, katsoo komisario Matti Sippola Tampereen järjestyspoliisista.

Pyhäjärvikunta-ryhmä arvostelee F1-venekisoja kaupunkilaisten ja järven kalojen ja lintujen rauhan tuhoamisesta sekä veden saastuttamisesta. Ryhmä korostaa, että Suomen vesilläliikkumisperinteeseen kuuluu luonnon ja naapureiden rauhan kunnioittaminen ja metelöinnin välttäminen.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat