Mainos

Tampereella liikenne sujunut rauhallisesti

Tampereen aamuliikenne on sujunut hyvin - lakosta huolimatta. Linja-autonkuljettajien työnseisaus ei ole ruuhkauttanut liikennettä Tampereen seudulla.

Tampereen keskustan henkilöautoliikenne on itseasiassa sujunut poikkeuksellisen hyvin, koska linja-autot eivät kulje. Normaalisti bussit ruuhkauttavat Tampereen ahtaan keskustan. Kansa on liikkunut Tampereen seudulla kimppakyydeillä ja taksilla mutta myös jalan ja pyörällä normaalia enemmän. Kaikki kaupungin taksit on hälytetty ajoon bussilakon vuoksi. Taksit voivat olla liikenteessä rajoituksitta aamukuudesta lähtien, kun ne normaalisti noudattavat ajovuorolistoja. Ennakkotilauksia ei kuitenkaan tilattu aamuksi paljoakaan normaalia perjantaita enempää. Lähes koko linja-autoliikenne pysähtyi tänään Tampereen seudulla, kun kuljettajat aloittivat lakon palkkakiistan vuoksi. Lakko hankaloittaa noin 350 000 ihmisen matkustamista.

Neljää bussiyhtiötä koskeva työtaistelu pysäytti yksityisten linja-autoyritysten vuorot välittömästi keskiyöllä. Aamuyön kuluessa myös Tampereen kaupungin liikennelaitoksen kuljettajat aloittivat tukilakon. Lakon sovittelu jatkui eileen iltakymmeneen saakka. Lakon alkamiseen päädyttiin SAK:laisen Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton hylättyä valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen sovintoesityksen myöhään illalla.

Työnseisaus koskee Alhonen&Lastunen Oy:tä, Länsilinjat Oy:tä, Valkeakosken Liikenne Oy:tä ja Väinö Paunu Oy:tä, joiden palveluksessa on yhteensä noin 400 kuljettajaa. Tukilakkoon ryhtyviä Kunta-alan ammattiliittoon kuuluvia liikennelaitoksen kuljettajia on noin 430.

AKT ei usko bussilakon laajenevan

Kauko Lehikoinen

AKT:n puheenjohtaja uskoo Tampereen linja-autolakon jäävän paikalliseksi kiistaksi.

Auto- ja kuljetustyöntekijäin liiton puheenjohtaja Kauko Lehikoinen ei usko, että Tampereen bussilakon laajenee muualle Suomeen. Lehikoinen pitää kiistaa paikallisena ongelmana, joka ei liity meneillään oleviin työehtosopimusneuvotteluihin.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.