Mainos

Tampereella kansainvälinen Internet-kokous

Tampereella viikonvaihteessa pidettävästä kansalaisjärjestöjen tapaamisesta on tulossa Internet-ajan kokous. Citizens` Agendaa voi seurata reaaliajassa www.citizen.net-sivuilla huomisesta sunnuntaihin. Tampereella pohtii kansalaisnäkökulmasta maailmaa 1 342 aktivistia, joista puolet tulee Suomesta ja puolet 52 eri maasta.

Nettikyltti

Huippukokouksen teemat ovat maailmoja tai ainakin Eurooppaa syleileviä: puhutaan maanosan tulevaisuudesta, kansalaisten oikeuksista, globalisaatiosta ja EU:n laajentumisesta. Kokouksen päätteeksi on tarkoitus antaa julistus Helsingissä viikon kuluttua pidettävälle huippukokoukselle, joka päättää Suomen puheenjohtajuuskauden enimmät kiireet. Julistuksen vastaanottaa pääministeri Paavo Lipponen.

Tampereella nähdään laaja kansalaisjärjestöjä esittelevä näyttely Tampere-talossa, joka on on myös varsinaisen kokouksen pitopaikka. EU:n huippujohtajia on kutsuttu tapaamaan kansalaisjärjestöjä. Huomisissa avajaisissa puhuu mm. komissaari Erkki Liikanen. Myös komission puheenjohtaja Romano Prodi on kutsuttujen joukossa. Samoin parlamentin puheenjohtaja Nicole Fontaine. Paikalle on jo lupautunut mm. Euroopan keskuspankin johtokunnan jäsen Sirkka Hämäläinen sekä oikeusasiamies Jacob Söderman.

Emäntinä ja isäntinä toimii puolensataa suomalaista järjestöä. Mukana ovat mm. SAK, AKAVA, MTK, Suomen YK-liitto, Kehitysyhteistyön Palvelukeskus Kepa ja Naisjärjestöjen Keskusliitto NYTKIS. Vastaavia kokouksia on jo muutaman vuoden ajan järjestetty EU:n puheenjohtajamaissa huippukokousten yhteydessä. Suomen tapahtuma on kuitenkin laajennettu millennium-mittoihin verrattuna aiempiin kokouksiin. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.