Mainos

Tampereella juhlittiin neuvokkaita hengenpelastajia – nuoret pelastivat jäihin tippuneen

Tampereella Pirkanmaan pelastuslaitos juhlisti tänään kakkukahveilla onnettomuuksissa hyvin toimineita kansalaisia.

Kahvitilaisuuteen oli kutsuttu 14 Pirkanmaalla onnettomuuksissa neuvokkaasti apua antanutta. Onnettomuuksia oli yhteensä seitsemän.

Sitoivat talutusremmeistä pelastusköyden

Esimerkiksi viime vuoden joulukuussa Kangasalla nainen joutui veden varaan yrittäessään pelastaa koiraansa. Hänet pelastivat kouluikäiset lapset sekä teini-ikäiset, jotka toimillaan auttoivat naista.

Nuoret hakivat kotoaan koiran talutusremmejä ja sitoivat niistä pitkän köyden, jonka avulla he saivat uhrin jäälle.

Käänsivät kasvot vedestä ja hakivat apua

Viime vuoden huhtikuussa puolestaan 13-vuotiaat kaverukset auttoivat Lempäälässä miestä, kun tämä oli kaatunut polkupyörällä ja suistunut ojaan, jonka pohjalla oli vettä.

He käänsivät miehen kasvot pois vedestä ja pysäyttivät autolla ohi ajavia aikuisia apuun ja pyysivät heitä soittamaan hätäkeskukseen. Oja oli sen verran autotien alapuolella, ettei autoilijoiden olisi ollut mahdollista havaita miestä.

Pelastivat jäihin pudonneen

Viimeisin tänään juhlittava onnistunut pelastusoperaatio tapahtui 13. marraskuuta. Kangasalan Saarikylissä mökillä olleet veljekset kuulivat rannasta huutoa. He katsoivat ulos ikkunasta ja havaitsivat kaksi ihmistä, jotka olivat pudonneet jäihin.

Veljekset lähtivät apuun ja ottivat mukaansa köyttä ja turvaksi soutuveneen, jotta eivät itse putoaisi jäihin. Pariskunta saatiin turvallisesti jäälle ja pelastuslaitoksen ensihoitajat kävivät tarkistamassa veden varaan joutuneiden tilan. Pariskunnalla ei kuitenkaan ollut enää hätää tässä vaiheessa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.